Näistä asioista Turun puukottaja valittaa hovioikeuteen – vaatii Zubierin korvausten hylkäämistä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Näistä asioista Turun puukottaja valittaa hovioikeuteen – vaatii Zubierin korvausten hylkäämistä

Abderrahman Bouanane hyväksyy elinkautisen, mutta vaatii myös vilpistä kärähtäneen Hassan Zubierin ansionmenetyskorvausten hylkäämistä.

Julkaistu: 31.8.2018 17:01

Abderrahman Bouanane hyväksyy elinkautisen. Hän vaatii myös vilpistä kärähtäneen Hassan Zubierin ansionmenetyskorvausten hylkäämistä.

Turun puukotuksista elinkautiseen tuomittu Abderrahman Bouanane jätti perjantaina valituksensa Varsinais-Suomen käräjäoikeuden kesäkuussa langettamasta tuomiosta.

Bouanane kiistää valituksessaan, että hän olisi tehnyt tekonsa lain tarkoittamalla tavalla terroristisessa tarkoituksessa. Käräjäoikeus tuomitsi hänet kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

Puolustus ei kuitenkaan enää hovioikeudessa yritä kiistää tekojen olevan murhia ja murhan yrityksiä. Käräjävaiheessa puolustus myönsi teot vain tappoina ja tapon yrityksinä.

– Rangaistus siis pysyy elinkautisena, siihen valituksella ei ole vaikutusta. Rikosnimikkeellä voi kuitenkin olla suuri merkitys hänen vapautumiselleen ja vapautumisen jälkeiselle elämälle kotimaassaan, marokkolaismiehen asianajaja Kaarle Gummerus kertoo.

Tapahtumien kulkua hovioikeudessa ei enää käsitellä, vaan sen osalta puolustus hyväksyy käräjäoikeuden näkemyksen.

Terroristisen tarkoituksen ohella Bouanane valittaa hovioikeuteen yhden uhrinsa eli Hassan Zubierin ansionmenetyskorvauksista. Zubier sai puukotuksessa selkäydinvamman ja joutuu todennäköisesti loppuikänsä käyttämään pyörätuolia. Käräjäoikeus määräsi Bouananen maksamaan Zubierille ansionmenetyksistä 948 euroa kuukaudessa siihen saakka, kunnes tämä täyttää 65 vuotta.

Sittemmin on käynyt ilmi, että Zubier on antanut väärää tietoa ansioistaan.

Lue lisää: Turun iskun sankari Hassan Zubier yritti huijata korvauksia Valtiokonttorista – tunnustaa tekonsa

Bouananen puolustus hyväksyi Zubierin ansionmenetyskorvaukset käräjäoikeudessa, mutta nyt hovioikeudessa puolustus vaatii tämän korvausvaatimuksen hylkäämistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?