Rikosilmoitus Kotkan karmeasta koulukiusausepäilystä – poliisille ilmoitettu neljä nimeä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Rikosilmoitus Kotkan karmeasta koulukiusausepäilystä – poliisille ilmoitettu neljä nimeä

Rikosilmoitukseen on kirjattu, että yhdeksäsluokkalaista poikaa olisi pakotettu pitämään paristoja ja hevoskastanjoita suussaan.

29.8.2018 16:13 | Päivitetty 29.8.2018 22:11

Tutkinnanjohtaja Kai Virtanen Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että Kotkassa koulukiusatuksi kerrotun yhdeksäsluokkalaisen pojan äiti on tehnyt väitetystä koulukiusaamistapauksesta poliisilaitoksella rikosilmoituksen. Poliisi on kirjannut ylös nimet neljästä henkilöstä, joiden väitetään osallistuneen kiusaamiseen.

– Me tutkimme, mitä on tapahtunut ja minkä rikoksen tunnusmerkistö voisi täyttyä. Kyse voi olla törkeästä pahoinpitelystä tai pahoinpitelystä, Virtanen kertoo.

Ilmoitukseen on kirjattu, että poikaa olisi pakotettu pitämään suussaan paristoja ja myrkyllisiä hevoskastanjoita. Paristot voivat aiheuttaa vakavia vahinkoja sisäelimille tai jopa olla hengenvaaraksi. Poika ohjattiin Iltalehden tietojen mukaan sairaalaan ja tähystysleikkaukseen, jossa todettiin, että sisäelimet olivat ärtyneet ja punaiset.

Virtanen vahvistaa, että pojan puhelimitse saamat uhkausviestit on myös kirjattu rikosilmoitukseen. Pojan äiti kertoi Iltalehdelle, että poika on saanut uhkaavia viestejä kiusaajilta kiusaamistapauksen tultua julkisuuteen. Niissä kehotetaan uhria ottamaan syyt niskoilleen.

– Taustalla voi olla pidempään jatkunutta kiusaamista, joka on huipentunut tähän, Virtanen arvioi.

Virtanen kertoo, että koulukiusaamistapauksia tulee poliisin selvitettäväksi vain harvoin. Pahoinpitely on virallisen syytteen alainen rikos, jonka selvittäminen kuuluu aina poliisille.

– Opetushenkilöstö toimii, jotta koulurauha turvataan. Poliisin tehtävänä on selvittää rikos, Virtanen selittää.

Hän kertoo, että alaikäisiin kohdistuneet rikosepäilyt pyritään aina selvittämään mahdollisimman ripeästi. Seuraavaksi tullaan kuulemaan rikosilmoituksessa mainittua, epäiltyä uhria ja väitettyjä kiusaajia. Poliisit tulevat keskustelemaan myös koulun henkilökunnan kanssa.

Jos kiusaajat ovat alle 15-vuotiaita, he eivät ole rikosoikeudellisesti vastuussa teoistaan.

Artikkelia muokattu kello 22.10: Täsmennetty artikkelissa käytettyjä sanamuotoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?