Koulukiusaamisesta hengenvaara Kotkassa: Teinipojan suuhun paristoja – joutui tähystysleikkaukseen

Koulun rehtori kertoo IS:lle, että pojan on määrä palata opetukseen tänään keskiviikkona.

Kotkalaisessa koulussa sattui maanantaina kiusaamistapaus, jonka vuoksi yhdeksäsluokkalainen poika joutui sairaalaan. Kuvituskuva.

29.8.2018 10:04

Kotkalaisessa koulussa sattui maanantaina kiusaamistapaus, jonka vuoksi yhdeksäsluokkalainen poika joutui sairaalaan. Koulun rehtori vahvistaa tapauksen.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Rehtori kertoo kuulleensa tapauksesta maanantaina iltapäivällä. Hänen saamiensa tietojen mukaan pojan suuhun oli päätynyt hevoskastanjoita ja paristoja.

Opettaja oli lähettänyt pojan ensin kouluterveydenhoitajalle, joka ohjasi hänet edelleen sairaalaan.

Iltalehden tietojen mukaan poika oli sairaalassa tarkkailussa yön yli. Pojan äiti kertoo lehden haastattelun mukaan, että sairaalassa poika joutui tähystysleikkaukseen. Tarkoituksena oli äidin mukaan selvittää, kuinka vakavat vammat paristot ovat aiheuttaneet muun muassa ruokatorveen ja mahalaukkuun.

Pojan äidin mukaan sisäelimiin ei ollut syöpynyt reikiä, mutta ne olivat punaiset ja ärtyneet.

– Olisi voinut käydä todella huonosti. Olisi voinut lähteä henki tai hän olisi voinut joutua letkuruokintaan loppuelämäkseen, pojan äiti kertoo IL:lle.

Rehtori kertoo IS:lle, että pojan on määrä palata opetukseen tänään keskiviikkona.

– Tätä selvitetään tänään. Poikaa kuullaan, ja hän saa kertoa, mitä on sattunut. Onneksi ei niin vakavasta ole kyse, että hän pääsee osallistumaan tänään opetukseen.

Rehtori ei osaa vielä sanoa, kuinka monta henkilöä epäiltyyn kiusaamistapaukseen mahdollisesti osallistui. Hän ei myöskään osaa vielä sanoa, miten koulu reagoi tapaukseen. Hänen mukaansa se riippuu siitä, mitä tänään saadaan selville.

Rehtori uskoo, että hänen koulunsa on kiusaamisen suhteen aika normaali koulu.

– En osaa sanoa, tapahtuuko meillä kiusaamista enemmän vai vähemmän kuin muilla.

Hän ei ole varma, onko kiusaaminen tapahtunut yksittäisenä ajankohtana esimerkiksi välitunnilla vai jatkunut sekä välitunnilla että tunnilla.

Pojan äiti kertoi IL:lle, että hänen poikansa kiusaaminen on jatkunut kolmannesta luokasta asti.

Rikosylikonstaapeli Jarmo Rahkola Kaakkois-Suomen poliisista kertoo olleensa yhteydessä pojan äidin kanssa. Rahkolan mukaan poikaa hoitaneen sairaalan on määrä tehdä asiasta rikosilmoitus, joka ei kuitenkaan vielä keskiviikkoaamuun mennessä ollut saapunut.

Rahkola ohjeistikin äitiä tulemaan tekemään rikosilmoituksen itse, jos sitä ei kuulu sairaalalta pariin päivään.

Jos käy ilmi, että poika on todella pakotettu laittamaan paristoja suuhun, asiaa aletaan poliisin mukaan todennäköisesti tutkia törkeänä pahoinpitelynä tai törkeän pahoinpitelyn yrityksenä, riippuen pojan vammoista.

– Ei ole tiedossa, onko nyt pelkästään yllytetty tätä poikaa. Pojat osaavat olla helkatin hölmöjä, kun ne ovat porukassa. Jos on tapahtunut tällainen yllytys, niin silloin ei ole välttämättä mitään rikosta. Jos tosiaan on väkisin syötetty, niin kyllä törkeä pahoinpitely voisi olla hyvinkin kyseessä.

Epäillyn tai epäiltyjen iästä ei ole mitään tietoa. Jos kiusaajat ovat alle 15-vuotiaita, heitä ei rangaista eikä asia mene tuomioistuimeen. Jos he ovat 15-vuotiaita, asia etenee kuten täysi-ikäisilläkin.

Rahkola kertoo, että kiusaamistapauksia tulee poliisin tietoon melko usein, hänen mukaansa lähes viikoittain. Ylikonstaapelin mukaan ilmoittamiskynnys on madaltunut verrattuna 10–15 vuoden takaiseen tilanteeseen.

Juttua on muokattu kello 10.41.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?