Plagiointikohun esiselvitys: Laura Huhtasaaren graduvilppi luonteeltaan ja mittaluokaltaan vakavaa – seuraukset jäävät vähäisiksi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Plagiointikohun esiselvitys: Laura Huhta­saaren gradu­vilppi luonteeltaan ja mitta­luokaltaan vakavaa – seuraukset jäävät vähäisiksi

Jyväskylän yliopiston mukaan asian käsittely lopetetaan tähän.

Laura Huhtasaaren gradua koskeva esiselvitys on valmistunut.

27.8.2018 12:31

Jyväskylän yliopisto on tehnyt päätöksen kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps) pro gradu -työstä saamansa esiselvityksen pohjalta, kertoo Jyväskylän yliopisto tiedotteessaan.

– Ulkopuolisen asiantuntijan tekemän esiselvityksen mukaan Huhtasaaren vuonna 2003 hyväksytty opinnäytetyö ”Kulttuuriset käytännöt monikulttuurisessa perusopetusryhmässä” loukkaa merkittävästi aiemmin selvitettyä enemmän hyvää tieteellistä käytäntöä sisältäen sekä piittaamattomuutta hyvästä tieteellisestä käytännöstä että vilppiä, mikä ilmenee plagiointina, kerrotaan tiedotteessa.

Jyväskylän yliopiston mukaan menettelytavat ovat olleet omiaan johtamaan harhaan tiedeyhteisöä eli tutkijoita ja myöhempien opinnäytetöiden tekijöitä.

– Luonteeltaan ja mittaluokaltaan nämä hyvän tieteellisen käytännön loukkaukset ovat tutkimuksessa ja opinnäytetyössä vakavia.

Yliopiston mukaan asian käsittely lopetetaan tähän eikä se käynnistä toimia Huhtasaaren tutkinnon peruuttamiseksi, koska hallinnollisesta näkökulmasta asia on jo vanhentunut.

– Varsinaisen tutkinnan suorittaminen ei yliopiston arvion mukaan toisi enää tutkimuseettisestä näkökulmasta olennaisesti uutta tietoa gradun hyvän tieteellisen käytännön mukaisuuden arvioimiseksi, koska vilppi ja piittaamattomuus hyvästä tieteellisestä käytännöstä on käynyt ilmi jo esiselvitysvaiheessa.

Selvityksen johtopäätökset liitetään Huhtasaaren opinnäytetyön yhteyteen.

Lue lisää: Huhtasaari plagiointikohusta Satakunnan Kansalle: ”Tuntuu ajojahdilta, mietin oikeusturvaani”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?