Junarata on raivattu Kuopiossa – junaliikenne palaa normaaliksi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Junarata on raivattu Kuopiossa – junaliikenne palaa normaaliksi

VR kehottaa varautumaan viivästyksiin matka-ajoissa. Junaliikenne Kuopion ja Suonenjoen välillä on palautunut normaaliksi alkaen kello 8.

25.8.2018 4:12 | Päivitetty 25.8.2018 8:25

Junarata on saatu raivattua linja-autoturman jäljiltä Kuopiossa, kertoo Liikenneviraston Rataliikennekeskus. Osa aamun henkilöjunista kuitenkin korvataan linja-autoilla Kuopion ja Suonenjoen välillä.

Junaliikenne on palautunut normaaliksi aamukahdeksalta. VR kehottaa verkkosivuillaan matkustajia varautumaan viivästyksiin matka-ajoissa.

Itä-Suomen poliisi kertoi, että turmabussi nostettiin raiteilta ja kuljetettiin sisätiloihin tarkempia tutkimuksia varten.

  • Katso yllä olevalta videolta, miltä onnettomuuspaikalla näytti päivällä.

Bussi syöksyi perjantaina iltapäivällä alas sillalta noin 7–10 metrin matkan junaraiteille Kuopiossa. Ennen pudotusta linja-auto törmäsi viiteen henkilöautoon. Turmassa kuoli neljä ja neljä loukkaantui vakavasti.

Bussia nostettiin junaradalta myöhään perjantai-iltana.

Yhteensä bussissa oli 20 matkustajaa. Turmabussin matkustajat olivat suomalaisia Ruotsissa asuvia karaokeharrastajia. Onnettomuusbussissa ollut henkilö kertoo STT:lle, että ryhmä oli lähtenyt perjantaina aamulla Kalixista Pohjois-Ruotsista kohti Kuopion Rauhalahtea laulamaan karaokea.

Kaikki bussissa olleet eivät hänen mukaansa olleet eläkeläisiä, toisin kuin poliisi on aiemmin kertonut.

Bussi syöksyi kaiteen läpi sillalta junaradalle.

Merkittävä osa Kuopion turmabussin matkustajista oli turvavöissä, kertoi paikalla ollut päivystävä palomestari Petteri Lintunen STT:lle. Eivät kuitenkaan välttämättä kaikki.

Lintusen mukaan joku tai jotkut matkustajista olivat sinkoutuneet bussista ulos. Osa matkustajista oli itse pystynyt poistumaan bussista.

Kuljettaja kertoi perjantaina poliisille, että linja-auton jarrut eivät toimineet ja että hän oli menettänyt auton hallinnan. Poliisi ei ottanut vielä kantaa onnettomuuden syyhyn. Onnettomuustutkintakeskus on käynnistänyt turmasta alustavan tutkinnan.

Sekä loukkaantuneet että kuolleet kuljetettiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Sairaalassa tehtiin suuronnettomuushälytys. Kuopion bussiturman hoitoa helpotti se, että työvuoro Kuopion yliopistollisessa sairaalassa oli juuri vaihtumassa, kertoi Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtaja Risto Miettunen tiedotustilaisuudessa.

– Hoitajia ja lääkäreitä oli vielä paljon töissä, joten saimme suuren määrän leikkaussaleja hoitamaan potilaita. Hyvä aika sattui, Miettunen sanoi.

Kuopion bussiturman loukkaantuneiden ja uhrien omaisille on järjestetty psykososiaalista tukea Kuopion yliopistollisen sairaalan auditoriossa.

Bussia nostettiin radalta myöhään perjantai-iltana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?