Kuopion onnettomuus nousi uutiseksi Euroopassa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kuopion onnettomuus nousi uutiseksi Euroopassa

Kuopion bussionnettomuus on noussut uutiseksi ainakin Ruotsissa, Virossa, Belgiassa ja Puolassa.

Virossa onnettomuudesta uutisoidessa keskityttiin virolaispelastajaan, Ruotsissa bussissa matkustaneisiin.

25.8.2018 0:35

Kuopion traaginen bussionnettomuus on herättänyt huomiota Suomen lisäksi ainakin Ruotsissa, Virossa, Belgiassa ja Puolassa.

Neljän ihmisen kuolemaan johtanut bussin syöksyminen 7–10 metriä rampilta junaraiteille herätti ruotsalaisten huomion, kun selvisi, että onnettomuuden osalliset asuvat Ruotsissa.

IS:n tietojen mukaan bussissa matkustivat Pohjois-Ruotsin Kalixissa toimivan lauluharrastajien kerhon jäsenet. Onnettomuusbussin matkustajat olivat tulleet Suomeen kyseisen karaokekerhon yhteiselle matkalle, ja heidän suuntanaan oli onnettomuuden sattuessa kylpylähotelli Rauhalahti.

Ruotsalainen NSD uutisoi, että Kalixin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Tommy Nilsson kertoo olevansa tietoinen bussionnettomuudesta.

– Olemme ryhtyneet toimiin, mutta meidän on odotettava vahvistusta, jota emme ole vielä saaneet viranomaisilta, hän kertoo NSD:lle.

Samaiselle medialle hätätilanteiden hallintakoordinaattori Agneta Lipkin kommentoi niin ikään heidän hakevan vahvistusta useammasta lähteestä. Hän kertoo, että toistaiseksi kaikki tiedot on tullut heille median kautta.

– Yritämme saada vahvistusta eri kanavia pitkin ja olemme valmistelleet kirkon kriisipuheluita ja muita asioita varten. Teemme kaiken mitä pystymme

Lipkin kertoo pelkäävänsä, että bussiturman uhrien kotipaikaksi varmistuu Kalix. Hän ei kuitenkaan voi vahvistaa sitä vielä.

Myös Aftonbladet uutisoi onnettomuudesta. Ensimmäiset uutiset Aftonbladet julkaisi jo ennen, kun onnettomuuden uhrien kerrottiin olevan Ruotsista.

Ilta-Sanomia ja Yleä siteeraava lehti on huomioinut muun muassa presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Juha Sipilän surunvalittelut.

Suomenlahden eteläpuolella Kuopion onnettomuuden on huomioinut virolainen Postimees.

Postimees on haastatellut onnettomuudessa sankariksi noussutta virolaissyntyistä Christo Neemreä. Lehti kertoo Neemren olleen yksi ensimmäisiä ihmisiä turmapaikalla.

– Sillä hetkellä bussissa oli kaksi ihmistä, jotka huusivat apua, Neemre kommentoi Postimees-lehdelle.

Lehti kertoo poliisin tutkivan turman olosuhteita.

Viron ja Ruotsin lisäksi onnettomuudesta on uutisoitu lyhyesti Belgian hollanninkielinen media Het Nieuwsblad ja ranskankielinen SudInfo. Het Nieuwsblad on Hollannin toiseksi suurin lehti.

Onnettomuudesta kertoi useiden kuvien kera myös puolalainen Wiadomosci Gazeta.

Onnettomuusbussi nostettiin myöhään perjantai-iltana pois rautatieltä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?