Kun totuus paljastui, lähipiiri aluksi tyrmistyi – Suomeen saapuvan Ranskan presidenttiparin rakkaustarina on poikkeuksellinen

Julkaistu:

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin, 40, kanssa Suomeen saapuu hänen puolisonsa Brigitte Macron, 65.
Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja hänen vaimonsa Brigitte muuttavat suhtautumista sukupuolirooleihin Ranskassa. Rakastajattariensa kanssa puolijulkisesti kuhertelevien machopresidenttien aika on maassa ohi.

Kun takavuosina esimerkiksi François Mitterrandin aikana salaisuus pitkäaikaisesta rakastajattaresta Anne Pingeot’sta ja suhteesta syntyneestä Mazarine-tyttärestä lakaistiin unholaan, ei enää hyssytellä ja salailla.

Presidenttipari Macron ei piilottele rakkauttaan vaan astuu parrasvaloihin käsikkäin. Skandaalinkäryisesti alkanut lahjakkaan lukiolaispojan ja tämän aistillisen opettajan suhde sai aikanaan osakseen molempien suvuilta niin vankkaa höykytystä, että se karaisi rakastavaiset kohtaamaan kritiikkiä. Niinpä nämä viis veisaavat ikäeroonsa kohdistuvasta piikittelystä.

Brigitte on kohottanut kypsien naisten kauneuden kurssin korkealle. Kun komea presidentti Macron jaksoi odottaa 25 vuotta vanhempaa rakastaan yli vuosikymmenen, eikö jokainen aikuinen nainen voi luottaa lumovoimaansa?


Toisaalta hoikka ja treenattu Brigitte ei usko oman charminsa kiteytyvän vain ulkonäköön. Sen osoitti jo hänen tyrmistynyt katseensa vuosi sitten heinäkuussa, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump töräytti esineellistävästi Pariisissa vieraillessaan, että Brigitte-rouva on sutjakassa kunnossa.


Rakkaus syttyi vuonna 1994 hankalassa tilanteessa. Liki lapsinerona pidetty, arvostetun neurologin Jean-Michel Macronin poika Emmanuel sai Amiensissa sijaitsevassa Lycée La Providance -lukiossa äidinkielen ja latinan opettajakseen nuorekkaan Brigitte Auzièren, omaa sukua Trogneux. Opettajan tytär Laurence oli Emmanuelin luokkatoveri. Kaupungissa jokainen tunsi Trogneux’n suvun maineikkaasta suklaatehtaastaan.

17-vuotias nuorukainen viehättyi heti Brigittestä. Pihkaantunut poika pyysi opettajaa käsikirjoittamaan kanssaan kouluesitykseen sopivan version italialaisen Eduardo De Filippon L’Arte della Commedia -näytelmästä. Sen merkeissä kaksikko kohtasi joka perjantai. Brigitte koki vetoa nuorukaiseen mutta laittoi tunteilleen hanttiin.

– Mitä ikinä teetkin, menen kanssasi naimisiin, nuorukainen tunnusti Brigitten Paris Match -lehdelle vuonna 2016 antaman haastattelun mukaan.

 

Emmanuel jumaloi Brigitteä. Vaikka Ranskan ihailluin kaunotar, huippumalli Laetitia Casta päättäisi riisuutua poikani edessä, se ei tepsisi.”

Anne Fuldan elämäkerran Emmanuel Macron – un jeune homme si parfait (Plon 2017) mukaan nuorukaisen vanhemmat järkyttyivät poikansa kuohunnasta, vaikkei suhde ollutkaan edennyt fyysiseksi. He olivat kuvitelleet Emmanuelin rakastuneen opettajan Laurence-tyttäreen, eivät keski-ikäiseen kolmen lapsen äitiin.

– Emme me voineet ilahtuakaan, presidentti Macronin äiti, lääkäri Françoise Noguès-Macron totesi Anna Fuldalle.

Kirjan mukaan hän läksytti Brigitteä kuin naarastiikeri, ja tämä murtui kyyneliin.


Vanhemmat lähettivät Emmanuelin käymään koulun loppuun Pariisissa, jossa tämä valmistuttuaan aloitti filosofian ja taloustieteiden yliopisto-opinnot. Täysi-ikäistynyt Emmanuel ei rillutellut viikonloppuisin opiskelijabilessä vaan palasi kotikaupunkiinsa riiustelemaan Brigitteä.

 

Emmanuel kertoi reilusti menevänsä naimisiin äidin kanssa.

Vuonna 2006 Brigitte haki avioeroa pankkiiri André Louis Auzièresta 32 vuoden avioliiton jälkeen. Pian 29-vuotias Emmanuel Macron talutti 54-vuotiaan morsion vihille. Brigitte asteli vihkimiseen valkoisessa minimekossa. Avioliiton solmimisen myötä Emmanuel muutti vaimonsa ja tämän lasten Laurencen, Sébastienin ja Tiphainen kotiin. Lapset vastaanottivat nuoren isäpuolen sopuisasti.

– Emmanuel kertoi reilusti menevänsä naimisiin äidin kanssa, Brigitten kuopus, asianajajana työskentelevä, isäpuolensa vaalikampanjan taustajoukoissa ahertanut Tiphaine, 31, kertoi BFMTV-televisiokanavan haastattelussa.


Myös omintakeisen poikansa tuntevat Macronit alkoivat lauhtua.

– Emmanuel jumaloi Brigitteä. Vaikka Ranskan ihailluin kaunotar, huippumalli Laetitia Casta päättäisi riisuutua poikani edessä, se ei tepsisi, Emmanuelin äiti Françoise totesi elämäkerturi Fuldalle.

Sen sijaan Trogneux’n perheen patriarkka, Brigitten Jean-isä kiehui yhä raivosta.

 

Mikäli haluat tuoda ajatuksiasi esiin Emmanuelille, sinun on ensin vakuutettava Brigitte.

Ikäero on saanut internetin kuohumaan. Juorut valeavioliitosta, joka peittäisi pankkiirista poliitikoksi loikanneen Emmanuelin homoseksuaalisuuden, kävivät kuumina vuonna 2017 kamppailtujen presidentinvaalien aikaan. Niitä lietsoivat etenkin populistista Kansallista rintamaa edustavan Marine Le Penin asialla hääräilevät trollit.


Parin hellyydenosoitukset kuitenkin kielivät intohimosta. Sitä paitsi Brigitten seksikkyyttä on turha kiistää. Sähäkät sääret, symmetrinen polkkatukka ja ulkoilmaelämää hehkuva rusketus tekevät hänestä maansa ihaillun tyyli-ikonin, jonka yllä on nähty minihameita ja pillifarkkuja. Brigitte poseeraa usein luksusmuotitalojen näytösten eturivissä. Ranskassa se on isänmaallinen teko, sillä muotibisnes luo maahan lukuisia työpaikkoja.


Brigitte on jo luopunut omasta työstään opettajana, vaikka koulutuksen puolesta kampanjointi on edelleen hänen sydämenasiansa. Lisäksi hänen huhutaan vetelevän naruja miehensä päätösten syntymisessä.

– Mikäli haluat tuoda ajatuksiasi esiin Emmanuelille, sinun on ensin vakuutettava Brigitte, Candice Nedelec totesi esitellessään kirjaansa Les Macron (Fayard 2017) Gala-lehdessä.

Modernilla perheellä on myös perinteinen puolensa. Brigitte nimittäin suojelee miestään kunnon ranskalaisvaimon tapaan roskaruoalta ja hemmottelee tätä eleganteilla kulinaarinautinnoilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt