Kampaaja-Birgitan katoamisesta tasan kolme vuotta – katosi Helsingin keskustasta jäljettömiin keskellä päivää - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kampaaja-Birgitan katoamisesta tasan kolme vuotta – katosi Helsingin keskustasta jäljettömiin keskellä päivää

Helsingin Töölössä kampaamoa pitänyt Birgitta Silander katosi jäljettömiin kolme vuotta sitten.

Helsingissä kampaamoa pitänyt Birgitta Silander katosi jäljettömiin kolme vuotta sitten.­

24.8.2018 6:33

Poliisi kaipaa yhä havaintoja naisesta, joka tuntuu kadonneen jäljettömiin.

Helsinkiläinen kampaaja Birgitta Silander, 65, katosi keskellä päivää 24.8.2015, eikä hänestä ole sen jälkeen yhtään varmaa havaintoa.

Poliisi on keskustellut naisen läheisten ja työkavereiden kanssa, mutta läpimurtoa naisen löytämiseksi ei ole tapahtunut.

Nainen oli puhunut esimerkiksi paria viikkoa ennen katoamistaan ulkomailla asuvan tuttavansa kanssa. Senkään puhelun sisältö ei ole tuonut selvyyttä tapahtumiin. Tämän jälkeisistä liikkeistä poliisi tietää sen, että nainen on ollut miesystävänsä kanssa yhteyksissä.

Silander lähti tapahtumapäivänä kotoaan Viikistä liikkeelle, Silanderin miesystävä on kertonut poliisille. Miesystävä oli viettänyt katoamista edeltävänä päivänä naisen kanssa aikaa, ja mies on viimeisin henkilö, joka on naisen varmuudella nähnyt.

Silander oli sopinut, että hän tapaa työtoverinsa Etu-Töölössä sijaitsevassa kampaamossa kello 15.

Poliisilla ei ole tietoa Birgitta Silanderin katoamishetken vaatetuksesta. Hän oli kadotessaan normaalipainoinen, minkä lisäksi hänellä oli vaaleahkot ja samalla hieman punertavat lyhyet hiukset. Nainen on noin 165 senttimetriä pitkä.­

Helsingin seudun liikenteen matkakorttitiedoista on selvinnyt, että Silanderin matkakorttia olisi käytetty metroasemalla kello 14.42. Siitä ei ole varmuutta, onko Silander käyttänyt korttia itse.

– Meillä on tiedossa, milloin korttia on käytetty, mutta tietoa siitä, millä asemalla se on tapahtunut, meillä ei ole, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teemu Kruskopf sanoo Helsingin poliisista.

– Varmuudella pystytään sanomaan, että hänen matkakorttinsa ja puhelin ovat liikkuneet, Kruskopf jatkaa.

Jos Silander on käyttänyt korttia itse, poliisilla ei ole tiedossa, miten hän on metroasemalle mennyt.

Viimeisimmän kerran Silanderin matkapuhelin linkittyi Tennispalatsin tukiasemaan katoamispäivänä kello 17. Sijainti on siis tuolloin ollut Eteläisen Rautatiekadun alueella, eli aivan lähellä hänen kampaamoaan.

Naisen kampaamo sijaitsi Etu-Töölössä.­

Sitten puhelin sammui. Esimerkiksi rahan tai korttien käytöstä ei ole tuon jälkeen mitään merkkejä. Silander ei ole myöskään tallentunut valvontakamerakuviin.

– Meillä ei ole semmoista kuvaa, jossa voitaisiin sanoa hänen olevan, Kruskopf selvittää.

Tiedossa ei ole, että Silanderilla olisi sellaista sairautta, joka selittäisi katoamisen. Poliisi on tutkinut kahteen otteeseen myös naisen kodin, mutta sieltäkään ei löydy syytä, joka selittäisi katoamisen. Poliisin mukaan mikään ei viittaa ainakaan tällä hetkellä rikokseen.

– Kun katoamisista tulee pitkä aika, eikä ole selittävää tekijää, niin eri vaihtoehtoja joudutaan kuitenkin huomioimaan, Kruskopf toteaa.

– Nyt meillä ei ole rikostutkintaa, Kruskopf jatkaa.

Silanderista oli mediassa hiljattain lehtijuttu, joka poiki muutaman yleisövihjeen, mutta ne eivät tuottaneet tulosta. Muita vihjeitä ei ole pitkään aikaan tullut. Poliisi pyytääkin yhä havaintoja Silanderista.

Havainnot Silanderista voi ilmoittaa sähköpostiosoitteella vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi tai soittamalla numeroon 0295 417 935.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?