Kotimaa

Orpo kommentoi Jethro Rostedtin loikkaa kokoomuksesta Hjallis Harkimon liikkeeseen: ”Hän vähän aikaa sitten sanoi, ettei ole lähdössä”

Julkaistu:

Ilta-Sanomat kertoi maanantaina, että yökerhokuningas Sedu Koskinen ja kiinteistövälittäjä ja tv-persoona Jethro Rostedt ovat kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimon Liike Nytin uusia jäseniä.
Rostedt valittiin Turun kaupunginvaltuustoon kokoomuksen listoilta vuonna 2017.

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan Rostedtin loikkaus kokoomuksesta ei tullut hänelle yllätyksenä. Orpon mukaan Rostedt oli kuitenkin vielä vähän aikaa sitten vakuuttanut hänelle, ettei ole lähdössä puolueesta.

– Valtuustokaverini Jethron loikka ei nyt niin suuri yllätys sitten kuitenkaan ollutkaan, vaikka hän vielä vähän aikaa sitten sanoi minulle, ettei ole lähdössä mihinkään, Orpo kommentoi loikkaa tänään tiistaina Oulussa kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa.

– Ehkä heidän kumppanuus on läheinen, että se oli jotenkin sitten kuitenkin odotettavissa, hän kuvaili Harkimon ja Rostedtin välejä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Harkimo kertoi liikkeensä uusista jäsenistä eilen maanantaina Instagram-tilillään. Hän kertoi IS:lle pyytäneensä itse Rostedtia liittymään liikkeeseen.

– Se ei tuo paljon muutosta siihen näkymään, mikä on ollut meillä Liike Nytistä. Mutta totta kai me katsotaan, millaista liikettä puoluekentässä tapahtuu ja se on hyvä, että vähän haastetaan, Orpo totesi.

– Meille ei ole mistään muusta kyse kuin että tehdään itse omat työmme hyvin ja voitetaan ihmisten luottamus. Ei sen isompaa murhetta kuin eilenkään.

Rostedt perusteli eilen maanantaina IS:lle päätöstään toteamalla, että tuli Harkimon kertoman myötä vakuuttuneeksi, että asioiden on muututtava politiikassa.

Hänen mukaansa politiikka ei tunnu kiinnostavan ihmisiä nykymuodossa.

– Koetaan, ettei todellista vaikuttamismahdollisuutta ole. Ja näin koin myös itse.

Kokoomuksessa itsessään ei Rostedtin mukaan kuitenkaan ole mitään vikaa.