Kotimaa

Poliisilta uutta tietoa Anni Törnin henkirikostutkinnasta: ”Uhrin ja epäillyn välillä on ollut yön aikana riitatilanne”

Julkaistu:

Tutkinnanjohtajan mukaan epäilty henkirikos tapahtui Savonlinnan keskustan alueella, ja ruumis löytyi maastosta Joensuun lähialueelta.
Poliisi on paljastanut Ilta-Sanomille uutta tietoa heinäkuussa Savonlinnasta kadonneen ja toisaalta maastosta kuolleena löytyneen mikkeliläisen Anni Törnin, 29, henkirikostutkinnasta.

Poliisin käsityksen mukaan tapaukseen on liittynyt riitaa.

– Uhrin ja epäillyn välillä on ollut yön aikana riitatilanne, joka on poliisin näkemyksen mukaan eskaloitunut tekoon, tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Sami Asikainen Itä-Suomen poliisista kertoo.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan 32-vuotias Törnin taposta epäilty mies oli Törnin miesystävä. Poliisi ei ole tietoa vahvistanut.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tutkinnanjohtaja Asikaisen mukaan epäilty on kertonut poliisille oman näkemyksensä tapahtumien kulusta ja teon motiivista. Näitä asioita Asikainen ei kuitenkaan avaa esitutkinnan ollessa yhä käynnissä.

– Se, mikä riidan on aiheuttanut, ja mikä viime kädessä on aiheuttanut sen, että on kohdistettu väkivaltaa, mikä on johtanut Anni Törnin kuolemaan, on sellainen asia, mihin emme saa täyttä varmuutta välttämättä koskaan.

Asikainen on jo aiemmin kertonut, että Törnin taposta epäilty on kuulusteluissa myöntänyt aiheuttaneensa Törnin kuoleman.

Asikainen ei kommentoi tekotapaa, joka varmistuu vasta oikeuslääketieteellisen tutkimuksen tulosten valmistuttua. Hän sanoo kuitenkin, että poliisilla on ”aika varma käsitys tekotavasta.”

Asikaisen mukaan silmämääräisesti arvioituna Törnin ruumiista löytyi jossain määrin ulkoisen väkivallan merkkejä.

– Mutta on aika vaikea arvioida, että mikä on mistäkin johtuvaa.

Törnin ruumis löydettiin perjantaina 27. heinäkuuta epäillyn esitutkinnassa kertoman perusteella Pohjois-Karjalan alueelta maastoon kätkettynä. Poliisi ei ole suostunut kertomaan tarkkaa ruumiin löytöpaikkaa.

– Epäilty tekopaikka on Savonlinnan keskustan alueella. Ruumiin kätköpaikka on Joensuun lähialueella haja-asutusalueella, Asikainen tarkentaa nyt.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan epäilty kuljetti ruumiin kätköpaikalle omalla autollaan. Asikainen ei kommentoi asiaa, mutta sanoo, että auto ei ole surman tekoväline.

Mikkelissä asunut Törn katosi Savonlinnasta aamuyöllä sunnuntaina 22. heinäkuuta. Törn oli ollut Kellarpellon Kalliotiellä yksityisissä juhlissa. Asikainen vahvistaa nyt, että myös epäilty oli ollut samaisissa juhlissa.

– He ovat molemmat siellä juhlissa olleet, sekä uhri että epäilty.

Asikainen ei kuitenkaan suostu kertomaan, ovatko uhri ja epäilty lähteneet juhlista yhdessä vai eri matkaa. Asikaisen mukaan Törn on lähtenyt juhlista aamuyöllä, ja myös henkirikoksen epäillään tapahtuneen aamuyön aikana.

Etelä-Savon käräjäoikeus on vanginnut 32-vuotiaan savonlinnalaismiehen Törnin taposta epäiltynä.

Poliisi ei avaa sitä missä poliisi otti epäillyn kiinni, ja kuinka poliisi pääsi miehen jäljille.

Esitutkinta jatkuu edelleen, ja muun muassa epäiltyä tullaan vielä kuulemaan. Asikainen sanoo, että poliisi odottaa edelleen oikeuslääketieteellisen tutkimuksen tulosten valmistumista, ja myös tekninen rikostutkinta on yhä osittain kesken.

Lue lisää: Poliisi: ”Mies on myöntänyt tappaneensa Anni Törnin” – kertoi poliisille, miten kuolema tapahtui

Lue lisää: Anni Törnin taposta epäillyn asianajaja: ”Hän tajuaa, että joutuu syyllisyyden taakkaa kantamaan loppuelämänsä ajan”