Raahelaismiestä syytetään äitinsä ja nuoren naisen murhista – käräjiä yritetään aloittaa tänään kolmatta kertaa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Raahelaismiestä syytetään äitinsä ja nuoren naisen murhista – käräjiä yritetään aloittaa tänään kolmatta kertaa

Toinen uhri löytyi kotoaan Piehingistä, toisen löysi koiranulkoiluttaja tyhjältä tontilta.

20.8.2018 7:44

Raahessa vuosi sitten tapahtuneiden murhien oikeuskäsittely alkaa Raahe-Ylivieskan käräjäoikeudessa maanantaina. Juttua käynnistetään jo kolmatta kertaa, sillä aiemmat istunnot peruutettiin syytetyn terveydentilasta johtuneista, äkillisesti ilmenneistä syistä.

Jutun pääkuvana on video, jolla kerrataan tapauksen taustat.

Tällä kertaa syytetyn miehen terveydentila ei salli hänen läsnäoloaan istuntosalissa, vaan hän vastaa syytteisiin videoyhteyden välityksellä. Hänelle on määrätty puolustaja ja tätä oikeudenkäyntiä varten myös edunvalvoja.

Epäiltyä miestä syytetään kahden murhan lisäksi kahdesta raiskauksen yrityksestä, törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, törkeästä moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta ja vahingonteosta sekä pahoinpitelystä. Syytettynä on nelikymppinen raahelaismies, joka on toiminut aiemmin alueella muun muassa taksikuskina.

Nuori nainen löytyi kuolleena Raahessa 13. syyskuuta 2017.­

Ensimmäinen henkirikos tapahtui 13. syyskuuta 2017 klo 01.30 jälkeen Raahen keskustan tuntumassa olevalla tyhjällä tontilla. Nuoreen naiseen kohdistunutta henkirikosta on tutkittu murhana muun muassa teon raakuuden ja julmuuden sekä sen mahdollisen suunnitelmallisuuden vuoksi.

Toinen henkirikos tapahtui 17. syyskuuta 2017 Raahen Piehingissä. Uhri oli vuonna 1951 syntynyt epäillyn raahelaismiehen äiti. Myös tätä henkirikosta on tutkittu murhana. Molemmissa henkirikoksissa surmaaminen tehtiin teräaseella ja rikosten tekotapa oli yhteneväinen.

Poliisi julkaisi viime lokakuussa rikoksista epäillyn kuvan ja nimen ja toivoi miehen aiempia seksikumppaneita ottamaan yhteyttä poliisiin. Esitutkinnassa selvisi, että mies on harrastanut suojaamatonta seksiä eikä hän ole kertonut seksikumppanilleen olevansa hiv-positiivinen.

Kaksoismurhaa käsitellään Raahen kansliassa kolmen tuomarin kokoonpanolla. Istunnon puheenjohtajana toimii laamanni Heikki Sneck. Mukana ovat myös käräjätuomarit Katja Tainio ja Sarianna Ervasti. Syyttäjänä toimii kihlakunnansyyttäjä Emilia Mourujärvi. Loput syytekohdat käsitellään myöhemmin erikseen.

Nuoren naisen surmapaikalle tuotiin kynttilöitä.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?