Kotimaa

Autosta heitettyjen kissanpentujen etsinnät saivat surullisen päätöksen: ”Yritimme vielä kerran, kaikki on nyt tehty”

Julkaistu:

Pentukissoja etsittiin kiivaasti viimeiseen asti. Etsijät toivoivat ihmettä, mutta sitä ei tapahtunut.
Kotkalaisesta ryteiköstä laahusti pois sunnuntai-iltana ihmisiä allapäin. Noin 50 etsijää yritti vielä viimeisen kerran löytää kissanpentuja, jotka heitettiin perjantaina liikkuvasta autosta muovipussissa tielle. Yksi pentu jäi auton alle, ja loput pennuista pakenivat metsään.

Lue lisää: Joku heitti säkillisen kissanpentuja liikkuvasta autosta Kotkassa – yksi jäi välittömästi auton alle: ”Miksi kukaan tekee tällaista?”

Laajasti järkyttänyt tapaus sai toivon pilkahduksen, kun yksi pennuista löydettiin lauantaiyönä. Sunnuntai-iltana moni metsikössä tarponeista etsijöistä kysyikin Kotkan ja Haminan seudun eläinauttaja -verkoston ylläpitäjä Satu Suntiolta, olisiko vielä jotain tehtävissä. Suntio joutui kuitenkin harmikseen toteamaan, että ei.

– Alue on nyt haravoitu. Yritimme vielä kerran yhdessä, ja nyt voi sanoa, että kaikki on nyt tehty, Suntio huokaa.


Suntio kertoo epätoivon olleen läsnä etsinnöissä, sillä pennut olivat arviolta noin 4–8 viikkoisia. Suntio kertoo, että sen ikäisten pentujen tulisi saada syödäkseen parin tunnin välein. Etsintöjä vaikeutti myös se, ettei tarkkaa tietoa pentujen määrästä ollut.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suntio uskoo ajan ja villieläinten lopulta ”ajaneen ohi” pentujen selviytymistaistelussa.

– Ei sieltä enää elävää 300–400-grammaista kissaa voi löytää. Niiden elossa oleminen kuulostaa utopistiselta. Tietysti sitä ihmettä toivoi loppuun asti.


Vaikka usealle etsintätöihin osallistuneella päällimmäiseksi tunteeksi nousee pettymys, Suntio itse näkee myös jotain positiivista.

– Hitto me pelastettiin yksi kissa, ja sitä ei olisi löytynyt elleivät ihmiset olisi lähteneet yhdessä etsimään. Yhteistyö oli mieletöntä.

Yhteistyöstä tulee myös tulevaisuudessa muistuttamaan pelastettu, Tellervoksi ristitty kissa, sillä siitä kaavaillaan uutta Kotkan ja Haminan seudun eläintenauttajat -ryhmän ”maskottia”.

Lue lisää: Pelastetusta Tellervosta tuli kotkalaisten maskotti – autosta heitettyjä kissanpentuja etsitään kiivaasti: ”Jopa parjatut mopopojat olivat ryteikössä”


Poikkeukselliset etsinnät

Metsään paenneita kissoja etsittiin kaikin mahdollisin keinon. Kymmenet ihmiset konttasivat kännykän taskulamppujen valossa, ja paikalle viritettiin aikaisemmin myös kissaloukkoja. Suntion mukaan mukana on ollut myös ammattietsijöitä ja etsijäkoira.

Pelastettu Tellervo-kissa löydettiin lopulta YouTubesta soitetun emokissan kutsuäänen avulla.

– Normaalisti kissaa ei etsitä näin isolla määrällä ihmisiä, mutta tämä oli spesiaali tapaus. Emme tienneet, kuinka montaa kissaa tai minkä ikäisiä kissoja etsittiin. Niin pieni kissa ei osaa myöskään ottaa hajujälkeä tai mennä loukkuun.


Suntion mukaan jokainen mahdollinen kolo on nyt katsottu. Hän toivoo, että etsintäpaikka jätetään rauhaan.

– Ensi yönä paikalle menee vielä muutama osaava ihminen istumaan tonnikalapurkkien kanssa, Suntio sanoo lisäten, ettei usko sen kuitenkaan enää auttavan.

Tellervon ja sen sisarusten tapauksesta ollaan tekemässä ilmoitusta poliisille maanantaina virka-aikana.

– On hirveän surullista, että joku ajautuu tuollaiseen tekoon. Minulle on tullut noin 150 viestiä, jossa pelastetulle Tellervo-kissalle tarjotaan kotia. Mitään noin epätoivoista ei tarvitse tehdä, sillä kissoille kyllä järjestetään koti.

Suntio toivoo myös, että ihmiset leikkauttaisivat kissansa, jotta epätoivottuja poikasia ei syntyisi.