Kotimaa

Kadonnut helsinkiläinen miljonääri joutui vankilaan – Suomen rikkaimpiin kuuluvan suvun perillinen piileskeli ulkomailla

Julkaistu:

Vähän yli 30-vuotias miljoonaperijä on asianomistajana Tampereen suuressa lottovoittajan huijausjutussa. Jutun käsittely keskeytyi, koska mies katosi.
Suomen rikkaimpiin kuuluvan suvun perijä on joutunut vankilaan. Mies sai viime lokakuussa vankeustuomion muun muassa maksuvälinepetoksista, huumausainerikoksesta ja rattijuopumuksesta.

Vähän päälle 30-vuotias miljoonaperijä on asianomistajana Tampereen suuressa lottovoittajan huijausjutussa. Kahdeksan miljoonan euron lottovoittajaa huijannut porukka huijasi myös helsinkiläistä monimiljonääriä. Hän menetti teollisuushallikaupoissa 500 000 euroa, todetaan Pirkanmaan käräjäoikeuden päätöksessä.

Sekä lottovoittajan että helsinkiläismiljonäärin huijaamista piti käsitellä alkuvuodesta Turun hovioikeudessa. Käsittely siirtyi, koska toista asianomistajaa, eli helsinkiläismiljonääriä ei tavoitettu, eikä miehen olinpaikkaa tiennyt edes hänen avustajansa.

Monimiljonääri oli saanut Helsingin käräjäoikeudessa ja myöhemmin hovioikeudessa yhden vuoden ja kolmen kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen yhteensä 16 rikoksesta. Rikosnimikkeinä olivat muun muassa törkeä maksuvälinepetos, varkaus, huumausainerikos, rattijuopumus. Eräisiin tekoihin mies oli syyllistynyt moneen kertaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Asiakirjoista ilmenee, että vähän päälle 30-vuotias mies omistaa lähes 30 miljoonan euron arvosta erään suurfirman osakkeita. Ennen jättiperinnön saamista mies oli syyllistynyt muun muassa törkeään maksuvälinepetokseen, todetaan hovioikeuden tuomiossa.

Mies oli varastanut äitinsä lompakosta pankkikortin ja nostanut sillä lähes 30 000 euroa. Oikeudessa mies kertoi, että kortin käyttö lähti käsistä. Välillä mies oli niin sekavassa kunnossa, että korttia vingutti hänen kaverinsa.

Toisella kerralla mies varasti äidiltään luottokortin ja nosti sillä runsaat 7 500 euroa. Varakas äiti ei edes huomannut moisten pikkusummien puuttumista. Jättiperinnön saatuaan poika korvasi menetykset äidilleen, eikä äidillä ollut oikeudessa vaatimuksia.

Rattijuopumuksia oli muutama. Mies oli autoillut amfetamiinin ja useiden muiden aineiden vaikutuksen alaisena. Syyttäjä vaati rangaistukseen koventamisperustetta, koska mies oli aikaisemmin syyllistynyt kahteen rattijuopumukseen.

Huumausaineet olivat mukana kuvassa ja tuomiossa. Miehen hallusta löytyi lähes 60 grammaa amfetamiinia.

Miljonääri sai teoistaan yhden vuoden ja kolmen kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen. Sitä hän ei jäänyt sovittamaan, vaan katosi kaukomaille. Kahdeksan miljoonan euron lottovoittajan huijaamista ei päästy käsittelemään alkuvuodesta Turun hovioikeudessa, koska jutun sivuhaaran asianomistaja, helsinkiläinen miljonääri puuttui.

Kummankin huijausjutun käsittely alkaa Turun hovioikeudessa maanantaina. Helsinkiläismiljonääri on tavoitettu ja hänet on saatu Suomeen.

– Hänet on tavoitettu, ja hän on vankilassa suorittamassa rangaistustaan, sanoo miehen avustaja, asianajaja Elina Sarelius.

Tuliko hän vapaaehtoisesti vai hakiko poliisi hänet jostain kaukomailta?

– En tiedä sitä tarkemmin, Sarelius sanoo.

Ensi maanantaina Suomen rikkaimpiin kuuluvan suvun perijä tuodaan Turun hovioikeuden istuntoon vangittuna, vaikka häntä ei syytetä mistään, vaan hän on jutun asianomistaja, oikeuden käsittelyssä olevan rikoksen uhri.

– Näin se tapahtuu, sanoo Sarelius.

Jutun päähaara on kahdeksan miljoonaa euroa voitaneen lottovoittajan huijaus. 70-vuotias tamperelaismies voitti 2016 jättipotin. Sen jälkeen miesporukka lyöttäytyi lottomiljonäärin seuraan ja huijasi häneltä hetkessä 1,2 miljoonaa euroa. Sen jälkeen poliisi vihelsi pelin poikki.

Tamperelaisen lottomiljonäärin huijauskäräjillä käsiteltiin myös petosta, jonka uhri oli helsinkiläinen monimiljonääri. Omaa vankeustuomiotaan ulkomaille paennut helsinkiläismiljonääri on nyt tavoitettu, ja hänet tuodaan vangittuna hovioikeuteen. Häntä ei syytetä mistään, vaan hän on jutun asianomistaja, rikoksen uhri.