Kotimaa

Sillanpään diilerille neljä vuotta vankeutta

Julkaistu:

Rikos
Jari Sillanpäälle kristallia myynyt 50-vuotias mies tuomittiin lisäksi korvaamaan valtiolle 24 000 euroa rikoshyötyä.
Suuren kristallihuumejutun syytetyistä vain päätekijä tuomittiin ehdottomaan vankeuteen. Helsingin käräjäoikeus langetti 50-vuotiaalle Timo Kristian Rautiomäelle neljän vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Rautiomäki tuomittiin yhdestä törkeästä huumausainerikoksesta ja 16:sta perusmuotoisesta huumausainerikoksesta. Kaksi syytekohtaa hylättiin kokonaan.

Käräjäoikeus tuomitsi Rautiomäen lisäksi korvaamaan valtiolle kohtuulliseksi arvioidun 24 000 euroa rikoshyötyä.

Rautiomäki myi Thaimaasta ja Hollannista salakuljettamaansa metamfetamiinia laulaja Jari Sillanpäälle ja useille muille jutussa tuomituille miehille vuosina 2014–2018.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tuomio on selvästi syyttäjän vaatimaa lievempi. Syyttäjä oli vaatinut Rautiomäkeä tilille 19:stä huumausainerikoksesta, joista peräti 14 olisi ollut törkeitä ja loput perusmuotoisia.

Myös syyttäjän rikoshyötyvaatimus oli selvästi tuomittua korkeampi. Syyttäjä vaati 101 810 euron menettämistä valtiolle.

Rautiomäkeä ei määrätty heti vangittavaksi. Käräjäoikeuden mukaan tämä haittaisi kohtuuttomasti hänen valmistautumistaan toiseen oikeudenkäyntiin.

Muut jutussa tuomitut miehet tuomittiin perusmuotoisista huumausainerikoksista. He kaikki selvisivät eri pituisilla ehdollisilla vankeusrangaistuksilla tai sakoilla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sillanpää tuomittiin kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hänelle syyttäjä oli vaatinut 1–1,5 vuoden rangaistusta.

Lue lisää: Jari Sillanpäälle ehdollista vankeutta

Muiden miesten rangaistusten pituudet vaihtelevat 60 päivästä yhteen vuoteen.

Kaksi miestä sai pelkkiä sakkoja. Toinen heistä on Sillanpään miesystävä Siim Bahmatsov, joka tuomittiin 20 päiväsakkoon huumausainerikoksesta. Hän oli välittänyt yhden gramman kristallia Rautiomäeltä Sillanpäälle. Sakkoja lankeaa maksuun 120 euroa.