Syyte: Poliisimies ampui toista poliisia käteen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Syyte: Poliisimies ampui toista poliisia käteen

Syyttäjä vaatii poliisimiehelle sakkorangaistusta.

Tapaus sattui Hämeenlinnan poliisiasemalla.

16.8.2018 11:59

Erikoinen episodi tapahtui Hämeenlinnan poliisiasemalla viime vuoden maaliskuussa.

38-vuotias poliisimies piti kolmelle poliisimiehelle voimankäyttökoulutusta, jossa harjoiteltiin poliisien virka-aseiden, eli Glock 9 mm -pistooleiden käyttöä.

Harjoituksen aikaan pistooleissa oli niin sanotut latauksenestopuikot, eli aseet eivät olleet toimintakuntoisia. Harjoituksen jälkeen aseiden esto purettiin, ja aseet laitettiin toimintakuntoon.

Harjoituksen jälkeen kouluttajana toiminut poliisimies demonstroi kuitenkin tilannetta, jossa hän itse toimi aseistautuneena henkilönä, ja hän pyysi 36-vuotiasta poliisia toimimaan poliisina.

Kouluttaja ei tässä vaiheessa tajunnut tai ymmärtänyt, että hänen käsissään oleva ase oli toimintakuntoinen. Kouluttaja tuli oven takaa, ja hän ampui aseella poliisimiestä kohti.

Luoti osui lähietäisyydeltä poliisimiehen kyynärvarteen, josta se meni läpi. Luoti osui myös kylkeen, mutta siihen tuli vain ruhje, koska poliisimiehen suojaliivit suojasivat vakavemmilta vammoilta.

Syyttäjä vaatii kouluttajana toimineelle poliisimiehelle varomattomasta käsittelystä, törkeästä vammantuottamuksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta vähintään 70 päiväsakkoa. Syyttäjän mukaan poliisimies toimi tilanteessa muun muassa törkeällä huolimattomuudella, jonka takia hän aiheutti vamman, joka ei ollut vähäinen.

Syytteessä oleva poliisimies myöntää syytteiden teonkuvaukset. Hän myöntää muut rikosnimikkeet, paitsi törkeän vammantuottamuksen. Hänen mukaansa kyseessä oli perusmuotoinen vammantuottamus.

Asiaa käsitellään tänään torstaina Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?