Poliisi epäilee: Useita tulipaloja sytytetty tahallaan Helsingissä – ”Niitä on jatkuvalla syötöllä” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi epäilee: Useita tulipaloja sytytetty tahallaan Helsingissä – ”Niitä on jatkuvalla syötöllä”

Luoteis-Helsingissä kymmenkunta kohdetta on roihunnut sunnuntain ja keskiviikon välillä. Tapauksia tutkitaan vahingontekoina.

16.8.2018 11:09

Malminkartanoa ja Konalaa piinaavat tulipalot, joita poliisi epäilee tahallaan sytytetyiksi. Paloja on ollut sunnuntain ja keskiviikon välisenä aikana kymmenkunta. Kohteiksi on valikoitunut pieniä rakennelmia ja roskalaatikoita.

– Pieniä, erinäköisiä paloja vähän eri puolilla Malminkartanoa ja Konalaa. Pieniä kohteita, kuten roskakatoksia, lehtiroskiksia, rakennusjätekasoja ja yksi grillikatos, rikosylikomisario Jari Koski Helsingin poliisista kertoo.

Tapauksen tutkinta on yhä kesken, joten poliisi ei esitä vielä arviota siitä, onko takana yksi tekijä vai suurempi ryhmä, tai liittyvätkö tapaukset ylipäänsä toisiinsa. Motiiviakin on vaikea vielä sanoa.

– Paha kysymys ennen kuin me kysytään sitä tekijältä itseltään. Vaihtoehtojahan on miljoonia.

– Tietysti se on yksi mahdollisuus, että kun niistä kirjoitetaan paljon, niin se sitten innostaa tekemään jotain samantapaista, Koski kommentoi mahdollista yhteyttä Göteborgissa roihunneisiin autoihin.

Kosken mukaan tulipalot vaikuttavat huomiohakuisilta tai vahingontekoon pyrkiviltä. Ne ovat Helsingissä melko tavallisia.

– Niitä on jatkuvalla syötöllä. Niitä tulee monesti sillä tavalla, että joku turhautuu tai harmistuu tai on nuhdeltu kotona ja sitten purkaa sen patouman sytyttämällä lyhyen ajan sisällä useita pienemmän kohteen, Koski kertoo.

Tapauksia tutkitaan vahingontekoina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?