Kotimaa

Laurin auto jäi asfalttitöiden keskelle mottiin Kalliossa – työmiesten vastaus ällistytti

Julkaistu:

Paikalta otetuista kuvista ilmenee, että asfalttityöt jätettiin tekemättä siltä kohtaa, mihin auto oli pysäköity. Autonomistaja tarjoutui turhaan siirtämään autoaan. Urakasta vastaavan yrityksen toimitusjohtaja kiistää väitteen.
Facebookin Kallio-ryhmässä virisi kuluvalla viikolla vilkas keskustelu kuvista, joissa Helsingin Fleminginkadulle pysäköity auto on eristetty kartioilla keskelle asfalttitöitä. Kuvista ilmenee, että uutta asfalttia on laitettu vain auton ympärille ja työt on jätetty auton kohdalta tekemättä.

Autonomistaja Lauri Kinnunen huomasi keskiviikkoaamuna asuntonsa ikkunasta, että kadulla oli alettu tehdä asfalttitöitä. Silloin hän kävi kysymässä työmiehiltä, pitäisikö auto siirtää.

– He vastasivat suurin piirtein näin, että älä siirrä, koska saamme enemmän rahaa, kun tullaan uudelleen paikkaamaan se kohta. Katselin, että he laittavat auton ympärille asfalttia ja kysyin, että milloin voin lähteä ajelemaan. He sanoivat, että sitten, kun asfaltti on jähmettynyt, Kinnunen kertoo.

Kyseisellä tieosuudella ei ole autoille siirtokehotusta ja Kinnusella on Kallion alueen pysäköintilupa. Hän on usein pysäköinyt autonsa samalle paikalle lähelle kotiaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Käsittääkseni en tehnyt mitään väärää, vaan päinvastoin yritin olla tilanteessa rakentava. En ruvennut ammattimiehille sanomaan vastaan, vaikka se tuntui äärimmäisen typerältä. Olisin voinut siirtää autoni aivan hyvin.

– Ihmettelin vähän miesten kommenttia, jos he rahastusmielessä pyysivät, etten siirtäisi autoani. En tiedä, oliko sitä tarkoitettu vitsiksi, mutta saattoi siinä olla totuuden siementäkin, Kinnunen miettii.

Sittemmin myös kyseiselle tieosuudelle on tehty uusi asfaltti ja Kinnunen on päässyt ajamaan autollaan.


Toimitusjohtaja kiistää väitteet auton siirrolla rahastuksesta

Helsingin kaupungilta kerrotaan, että Fleminginkadun tietyöt liittyvät vesi- ja viemärisaneeraukseen. IS tavoitti urakasta vastaavan yrityksen toimitusjohtajan. Hän ei tunne tapausta tarkemmin, mutta kiistää väitteet auton siirrolla rahastuksesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ei pidä paikkaansa. Teemme töitä kiinteähintaisella urakalla ja saamme ihan yhtä paljon liksaa, siirtääkö joku autonsa vai ei, hän sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt