Kotimaa

Korkeimmillaan 16,5 metriin kohoava Tulireki-laite jumittui Linnanmäellä – asiakkaat kipusivat rappusia alas

Julkaistu:

Metallinen vuoristorata pysähtyi perjantaina iltapäivällä kesken ajon.
Linnanmäen Tulireki-vuoristorata jumittui perjantaina kesken ajon. Asiakkaat laskeutuivat laitteesta rappusia pitkin alas turvamiesten valvonnassa.

– Pitää paikkansa. Meillä aina välillä laitteet pysähtyvät, mutta se on normaalia automaattisensorien toimintaa. Niin voi tapahtua esimerkiksi lämmön vuoksi ja silloin asiakkaat ohjataan pois laitteesta, markkinointiviestintäjohtaja Rilla Engblom kertoo.

Engblomin mukaan järjestysmiehet auttoivat asiakkaat alas laitteesta, eikä kellään ollut tilanteessa minkäänlaista vaaraa.

– Siellä autettiin portaita pitkin kuusi asiakasta alas. Tässä ei ole kellään ollut hätää ja tällaista sattuu toisinaan. Valvontatietokone ohjaa toimintaa ja tämä on ollut vain turvatoimenpide, Engblom sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tällä hetkellä Tulirekeä vielä testataan, eikä se ole vielä yleisölle auki.

– Matalalla oli viisi ihmistä ja heidän vaununsa ajettiin asemalle ja he tulivat ihan normaalisti vaunuista ulos, Engblom selventää.

Vuonna 2004 Saksassa valmistetun metallisen vuoristoradan korkein kohta nousee 16,5 metrin korkeuteen. Tulireki on sallittu yli 140 cm pitkille asiakkaille. 120–140 senttiä pitkät pääsevät laitteeseen huoltajan seurassa.