Kotimaa

Mustekala-laitteesta pudonnut tyttö Länsi-Savo-lehdelle: Turvakaari oli löysällä

Julkaistu:

Mustekala-turma
Toimitusjohtajan mukaan Mustekalaan harkitaan turvavöiden asentamista.
Maanantaina 6. elokuuta Linnanmäen Mustekala-laitteesta pudonnut tyttö on kertonut Länsi-Savo-lehdelle, että laitteen turvakaide oli onnettomuushetkellä löysä. 9-vuotiaan tytön käsi murtui, kun hän putosi Mustekala-laitteen kyydistä Linnanmäen huvipuistossa. Häneltä murtui Länsi-Savon mukaan myös kolme nikamaa rintarangasta.

Tyttö istui gondolissaan yksin, ja hän on kertonut, että huvipuiston työntekijä tarkisti turvapuomin ennen kuin laite käynnistettiin. Silti turvapuomi oli tytön mukaan löysällä, kun hän itse kokeili sitä.

Kun laite lähti liikkeelle, tyttö yritti pysytellä gondolissaan.

– Yritin puristaa kiinni puomista, mutta sitten en enää jaksanut, tyttö kertoi Länsi-Savo-lehdelle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Länsi-Savo-lehden haastattelemien vanhempien mukaan tyttö ehti maata Mustekala-laitteen alla muutaman kierroksen ajan, kunnes laite pysäytettiin. Haastattelussa vanhemmat kummastelivat työntekijöiden hidasta toimintaa.

– Olisi pitänyt reagoida heti, kun (tytön nimi) tippui. Lopulta toinen työntekijä meni koppiin itkemään, isä kummasteli Länsi-Savolle.

Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo IS:lle, ettei Mustekalan turvakaarista tai laitteesta ole löytynyt vikaa. Adlivankinin tiedossa ei ole, että Mustekalassa olisi ollut ongelmia myöskään aiemmin. Laitetta kuitenkin tutkitaan edelleen, ja se pysynee suljettuna myös ensi viikon.

Adlivankinin mukaan nyt kartoitetaan sitä, miten laitteen turvallisuutta voitaisiin parantaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kartoitamme sitä, että jos siihen asennettaisiin turvavyöt. Pohdinta on kuitenkin vielä kesken. Tosiasiassa emme ole löytäneet laitteesta vieläkään mitään vikaa, joten tehdäksemme jotakin turvallisuudentunnun parantamiseksi, turvavyöt ovat yksi vaihtoehto.

Adlivankin kertoo, että poliisi on käynyt perjantaina tutkimassa Mustekalaa.

Adlivankinin mukaan laitteen turvakaaressa on yhdeksän eri asentoa, joihin se napsahtaa paikoilleen. Hän on edelleen ihmeissään siitä, miten tyttö putosi laitteesta.

– Sen laitteen ominaisuus on se, että siinä liu’utaan sivulle. Se, että siitä jotenkin yläkautta lentäisi yli, tuntuu painovoimaan nähden eriskummalliselta. Kukaan ei ole nähnyt, että kaari olisi auennut. Meillä ei ole mitään näyttöä mistään. Emme löydä laitteesta mitään vikaa, mutta jotain on sattunut, kun tyttö siitä lensi, ja vastuu on tietenkin meidän, hän sanoo.

Huvipuistossa on turvakamerat, mutta ne eivät tapahtumahetkellä osoittaneet Adlivankinin mukaan Mustekalaa kohti.

Laitteesta pudonnut tyttö käy muutaman viikon kuluttua Helsingissä antamassa poliisille lausunnon tapahtuneesta.