Kotimaa

Lasse, 50, ilahtui lääkäri­laskustaan: ”Ei tarvitse myydä taloa, rakastan suomalaista terveyden­huoltoa” – kirjoitus levisi myös ulkomaille

Julkaistu:

Sydänleikkauksessa ollut Lasse Peltonen on tyytyväinen sekä laskun summaan että saamaansa palveluun.
Helsinkiläinen Lasse Peltonen, 50, oli sydämen läppäleikkauksessa kesäkuun lopussa. Mökillä sairauslomaa viettänyt Peltonen kertoo toipuneensa leikkauksesta hyvin.

Sairauslomaa ei pilannut myöskään kuukausi leikkauksen jälkeen saapunut lääkärilasku – päinvastoin Peltonen päätyi jopa kirjoittamaan 391 euron suuruisesta laskusta positiivisen ja tyytyväisen kirjoituksen Facebookiin.

– Sydänleikkaus voi olla jännittävä kokemus. Huomasin pienessä stressissä, että jos olisin vielä joutunut miettimään, onko minulla tähän varaa tai kattaako vakuutus, kokemus olisi ollut vielä todella paljon stressaavampi, Peltonen sanoo.

Peltonen oli HYKSin Meilahden sydänkirurgian vuodeosastolla viikon ajan. Leikkauksen lisäksi laskuun sisältyivät ultraäänikuvaukset, lääkitykset, kivunlievitykset, fysioterapia ja ateriat.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Puhtaat lakanat, pyjamat joka aamu, ystävälliset hymyt ja maailmanluokan ammattilaisten hoito, Peltonen listaa Facebook-julkaisussaan.

Peltosen mielestä laskun summa olisi voinut olla isompi.

– Tämä teki yhden veronmaksajan enemmän kuin onnelliseksi: ei ahdistusta vakuutusturvasta, ei tarvitse myydä taloa. Rakastan suomalaista yleistä terveydenhuoltoa!, hän kirjoittaa.
Kirjoitus levisi ulkomaille

Peltonen kertoo kirjoittaneensa päivityksen englanniksi, jotta se tavoittaisi myös hänen kansainväliset tuttavansa, erityisesti Yhdysvalloista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ajattelin, että heitä voisi kiinnostaa. Yhdysvalloissa terveydenhuolto on aina ajankohtainen asia.

Päivitys oli tiistai-iltaan mennessä kerännyt tuhansia tykkäyksiä ja yli 700 jakoa. Osa julkaisuun tulleista kommenteista on myös ulkomaalaisilta. Monet kommentoijista kehuvat Suomen julkista terveydenhuoltoa ja antavat kiitosta laskun summalle.

– Yksi kanadalainen nainen kommentoi julkaisuuni, että hänellä oli ollut samanlainen leikkaus, josta ei tarvinnut Kanadassa maksaa mitään. Se oli tämmöinen vähän solidaarinen viesti, että eikö olekin hyvä homma.

– Toinen kiinnostava kommentti oli se, että potilaan laskuun voisi laskea, mitä kaikki oikeasti maksaisi. Potilas ymmärtäisi, millaista palvelua verorahoilla saadaan, ja osaisi arvostaa sitä paremmin, Peltonen toteaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt