Kotimaa

Neljän asunnon rivitalo tuhoutui palossa Kemiönsaaressa – lähialueen asukkaita evakuoitu

Julkaistu: , Päivitetty:

Tulipalo
Ihmisiä kehotetaan välttämään oleskelua palopaikan läheisyydessä.
Kemiönsaaressa neljän huoneiston rivitalo on tuhoutunut tulipalossa, kertoo Varsinais-Suomen pelastuslaitos. Palosta syntyy edelleen runsaasti savua, ja ihmisiä kehotetaan välttämään palopaikan läheisyydessä oleskelua.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta vähän ennen puolta kahdeksaa illalla. Sammutustyö jatkuu useita tunteja, mutta tällä hetkellä palo ei ole aiheuttanut henkilövahinkoja. Palo pureutui kuitenkin nopeasti talon yläpohjaan, ja pelastuslaitos on joutunut purkamaan talon kattoa koko talon mitalta. Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Mika Kontio kertoo, että talo tuhoutuu asumiskelvottomaksi.


Palo sai alkunsa yhden asunnon keittiöstä, mutta tarkemmasta syttymissyystä ei ole tietoa. Tarkempaa syytä aletaan selvittää huomenna, Kontio sanoo.

Talosta evakuoitiin neljä asukasta, ja myös muita lähialueen asukkaita on evakuoitu läheiseen koulukeskukseen. Kaikkiaan evakuoituja on kahdeksan, ja myös monet lähistön asukkaat ovat itse siirtyneet kauemmas savun tieltä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kontion mukaan voimakas savunmuodostus oli alussa suurena huolena, mutta lopulta päädyttiin siihen, ettei läheisiä terveysasemaa ja vanhainkotia evakuoida, vaan niiden ilmanvaihto pelkästään suljetaan.

Paikalle hälytettiin kaikkiaan noin 30 pelastuslaitoksen yksikköä.

Olitko tapahtumapaikalla? Lähetä Ilta-Sanomiin kuva multimediaviestinä numeroon 13456, WhatsAppilla numeroon 040 660 9019 tai sähköpostin liitteenä osoitteeseen uutiset@iltasanomat.fi. Videon voit lähettää osoitteeseen videot@is.fi.