Kotimaa

Ranskalainen Corentin, 29, yllättyi iloisesti Helsingissä: ”Tekee turistin elämästä paljon helpompaa”

Julkaistu:

Turismi
Matkailijamäärät Suomessa ovat kovassa kasvussa. Moni ulkomaalainen yllättyy positiivisesti siitä, miten helposti asiat täällä sujuvat.
Suomessa rikotaan tänä vuonna uusi ennätys matkailijoiden määrässä, Visit Finland ennakoi. Ilta-Sanomat haastatteli turisteja Helsingissä ja kysyi heiltä, mikä sai heidät matkustamaan pohjolaan.

Ranskalainen Corentin Tarlier, 29, matkusti tyttöystävänsä Marcela Guimaraesin kanssa viikonlopuksi Lontoosta Helsinkiin tapaamaan Suomessa asuvia tuttujaan. Tarlier kertoo yllättyneensä iloisesti suomalaisten englannin kielen taidosta.

– Täällä kaikki puhuvat englantia. Jopa pienemmissä kaupoissa saa palvelua englanniksi. Se tekee turistin elämästä paljon helpompaa, Tarlier pohtii.


Guimares komppaa kumppaniaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Pariisissa kukaan ei puhu englantia. Siellä jos menee keskustassa leipomoon, niin palvelua saa vain ranskan kielellä, Guimares sanoo.

Mutkikas ja omalaatuinen suomen kieli aiheuttaa sen sijaan hämmennystä, sillä kieltä tuntemattoman on mahdotonta ymmärtää sanaakaan puhetta tai kirjoitusta.

– Kun kuuntelee suomalaisia, ei voi yhtään arvata, mistä he puhuvat. Esimerkiksi metrossa pysäkkien suomenkielisiä nimiä on vaikea muistaa, Tarlier kuvailee.

Yhden kesäisen viikonlopun aikana pariskunta on saanut kokea myös keskiyön auringon, joka on sekoittanut heidän unirytmiään muutaman tunnin aikaeron lisäksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Täällä on tosi valoisaa ja kaupunki näyttää hienolta, mutta sitä ei huomaa ollenkaan, kun tulee myöhä, Tarlier miettii.

Kaksikko kehuu myös Helsingin hyvin toimivaa joukkoliikennettä. He ovat myös yllättyneitä siitä, kuinka hyvin luonto on Suomen pääkaupungissa läsnä.

– Suurin ero Helsingin ja Lontoon välillä on se, kuinka vihreää Helsingissä on. Tämä näyttää enemmän isolta kylältä kuin kaupungilta.


Suomi vetoaakin matkailijoihin puhtaalla luonnollaan ja raikkaalla ilmallaan, arvioi Visit Finland -yksikön johtaja Paavo Virkkunen. Helsingissä muutaman päivän olleet taiwanilaiset Belle Yu, 25, ja Daniel, 25, ovat niin ikään vaikuttuneita kaupungin siisteydestä ja suomalaisen ruoan tuoreudesta.

– Täällä on todella siistiä verrattuna moneen muuhun maahan, jossa olemme matkustaneet. Myös suomalainen ruoka on yllättävän hyvää, pariskunta kehuu.


10 vuotta Oulussa asunut englantilainen Kristin Nousu pitää Helsinkiä yhtenä lempikaupungeistaan maailmassa. Pariskunta ei kuitenkaan ole suunnitellut Helsinkiin muuttoa Oulua korkeampien asumiskustannusten vuoksi.

– Joukkoliikenne toimii täällä mahtavasti ja Helsinki on hyvin turvallinen ja ystävällinen kaupunki. Täällä on paljon tekemistä ja nähtävää, tykkäsit sitten luonnosta tai shoppailusta, Nousu kehuu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt