Kotimaa

IS kokeili ampiaisten päänmenoksi keksittyä ”rättiansaa” – kahvilassa kehitetty resepti voi olla vielä tehokkaampi

Julkaistu:

Helsinkiläisnaisen kuva tehokkaasta ”rättiansasta” nousi puheenaiheeksi. IS kävi kokeilemassa ansaa Vuosaaressa Kahvila Kampelan terassilla. Kahvilan oma resepti kuitenkin lienee vailla vertaa.
Ampiaiset ovat hallinneet suomalaisten pihojen ilmatilaa tehokkaasti tänä kesänä. Ne ovat persoja kaikille herkuille, eivätkä anna saapuessaan nauttia eväitä rauhassa.

IS:n lukijatkin innostuivat jakamaan omia vinkkejään ampiaisten häätämiseksi.

Helsinkiläisnaisen ”rättikikka” aiheutti paljon keskustelua Facebookissa. Hesarissakin pohdittiin, onko se jopa liian tehokas.

Päätimme kokeilla, miten rättiansa toimii.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
  • Katso pääkuvan paikalla olevalta videolta, miten rättiansa toimii.
Testasimme ansaa Vuosaaressa sijaitsevan Kahvila Kampelan terassilla. Kahvilan herkut ovat houkutelleet tavallisten herkkusuiden lisäksi myös keltamustia ahmatteja.

Kahvilatyöntekijä Tinja Poola kertoo, että työntekijät ovat tottuneet ampiaisiin.

– Tämä on toinen kerta, kun elän tällaista ampparihetkeä täällä. Kuulemma joka toinen vuosi on ampparikesä, ja nyt on taas helle saanut ampparit liikkeelle.

Kahvilan työntekijät ovat viritelleet omia ampiaisansojaan ympäri terassia ja kahvilan ulkopuolellekin. He ovat myös kehittäneet reseptin, joka selvästi toimii: pihalla on monia pulloja ja ämpäreitä täynnä makeannälän takia tuhoonsa lentäneitä ampiaisia.


Katso alla olevalta videolta, miten Kampelan resepti tehoaa ampiaisiin. Juttu jatkuu videon jälkeen.


Poola kertoo välttyneensä ampiaisen pistoilta tänä kesänä. Edellisellä kerralla pistoja tuli hänen muistinsa mukaan yksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Niiden kanssa on tultava toimeen. En voi heittää uunipeltiä, jos ne lentävät kädelle kävelemään. Eivätkä ne tee mitään, ellei ne jää puristuksiin tai huido, hän kertoo.

Yksi asiakas on saanut tuta ampiaisen piston tänä kesänä. Ampiaisten määrään nähden se ei ole paljoa.

– Verrattuna siihen, miten paljon meillä on amppareita, niin se on aika harvinaista, että ne ovat näin kilttejä. Että ne eivät ole tehneet mitään. Ollaan päästy helpolla, Poola kertoo.


Terassin ampiaisansat ovat niin täynnä ampiaisia, että on pakko kysyä, mikä on kahvilan salainen resepti.

– Mansikkahillo, kotikalja, ehkä limuakin voi laittaa, sitten kunnolla sokeria astian pohjalle. Sitten kun laittaa pari tippaa astianpesuainetta sinne, niin se jännite pitää ne alhaalla. Se on ollut kaikista kätevin, Poola paljastaa.

”Drinkkejä” on laitettu ämpäreiden pohjalle ja myös puoliksi leikattujen pullojen pohjalle. Pullojen yläosa on käännetty ylösalaisin, jolloin sisään lentävät ampiaiset jäävät loukkuun.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt