Ihmiset jonottivat keskiyöllä harvinaista muumimukia – hän oli jonon ensimmäinen: ”Todellakin kannatti” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ihmiset jonottivat keskiyöllä harvinaista muumimukia – hän oli jonon ensimmäinen: ”Todellakin kannatti”

Julkaistu: 9.8.2018 1:16

Ensimmäiset muumimukit ostanut asiakas kertoi, että oli ollut koko edellisyön töissä mutta tullut silti reippaasti jonottamaan jo iltapäivällä.

Kun kello löi 24 ja vuorokausi vaihtui torstaiksi, tuli kirjailija-kuvataiteilija Tove Janssonin syntymäpäivästä kuluneeksi 104 vuotta. Samalla ensimmäiset harvinaiset muumimukit tulivat myyntiin Forumin kauppakeskuksessa Helsingin keskustassa.

  • Katso ylläolevalta videolta, kuinka muumimukijonon ensimmäinen teki ostoksensa.

Muotoiluyhtiö Arabia on valmistanut Janssonin juhlapäivän kunniaksi rajoitetun erän Muumin päivä -nimisiä muumimukeja, jotka ovat myynnissä vain torstaina. Myynti alkoi heti vuorokauden vaihduttua Iittalan, Moomin Shopien ja Arabian myymälöissä sekä Muumien verkkokaupassa – ja valituissa pop up -pisteissä, joista yksi sijaitsee Forumin nollakerroksessa.

Mukijono kiemurteli puolilta öin Forum-kauppakeskuksesta Kalevankadulle asti.

Jono kiemurteli Forumista aina Kalevankadulle asti, kun ensimmäinen asiakas pääsi kassalle. Hän kertoi olleensa koko edellisyön töissä ja tulleensa jonottamaan jo kello 13 keskiviikkona, mutta nauttineensa joka hetkestä.

– Todellakin kannatti jonottaa. Porukka oli tosi hauskaa. Olen hyvin tyytyväinen tähän päivään, asiakas kertoi IS:lle.

Kassalle ehätettyään asiakas päätti ostaa viisi mukia.

– Nälkä kasvaa syödessä, hän naurahti.

Tältä näyttää Muumin päivä -muki.

Muutama muki saattaa mennä lahjaksi tutuille.

– Tämä ei ole mikään jokapäiväinen kuppi.

Forumin Moomin Shopin myymäläpäällikkö Sanna Venton mukaan Suomessa ei olekaan aikaisemmin myyty mitään mukia ainoastaan yhtenä päivänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?