Kotimaa

Vaikuttava kuvasarja kertoo, miten palo­miehet taltuttavat metsä­palon Salossa – tältä näyttävät tuhot

Julkaistu:

Metsäpalo riehui tänään Salossa.
Salon Halikossa tuli tuhosi tänään iltapäivällä noin yhdeksän hehtaaria metsää. Pelastuslaitos sai palosta ilmoituksen puoli kolmen aikaan iltapäivällä. Noin kello 16 paloalue saatiin rajattua.

Paloalueen jälkisammutus ja -vartionti jatkuu kuitenkin koko illan ja yön.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Mika Kontio sanoo, että metsäpaloa on ollut sammuttamassa noin 50 sammutustyöntekijää, ja illan ja yön aikana sammuttajia tulee olemaan vielä toiset 50. Maasto, jossa metsäpalo on, on Kontion mukaan haastavaa.

– On kalliosta maastoa ja ihan sankkaa metsääkin, Kontio kuvailee.

Sammutustyö ei ollut Kontion mukaan helpoimmasta päästä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Se oli sen takia haasteellista, että siellä oli paloalueen yläpuolella voimalinja, joka osittain rajoitti Rajavartiolaitoksen sammutushelikopterin käyttöä. Saimme silti palon hallintaan.

Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä.

– Maasto on erittäin kuivaa, ja olemme nyt pyytäneet, että Ilmatieteen laitos laittaisi metsäpalovaroituksen tänne takaisin voimaan.

Salon metsäpalon sammutustyön aikana yksi sammutustyöntekijä loukkaantui lievästi raajaan ja hänet kuljetettiin hoitoon. Kontio ei kuitenkaan halua tarkentaa, miten sammutustyöntekijä loukkaantui.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Muita henkilövahinkoja ei ole, Kontio tyytyy toteamaan.

Salon lisäksi Varsinais-Suomessa palaa juuri nyt myös Nauvon saaristossa. Myös Nauvon keskisuuri maastopalo on kuitenkin saatu hallintaan.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt