Kotimaa

Brasilialainen pariskunta hämmästyi lasten liikkumisesta Helsingissä – katso videolta, mitä turistit ajattelevat Suomesta

Julkaistu:

Brasilian São Paulosta kotoisin olevat Roberta Coelho ja Gerson Scholz törmäsivät Suomessa täysin heidän kotimaastaan poikkeavaan kulttuuriin.
Tänä kesänä jalkapallon MM-kisat naapurissa ja Trumpin ja Putinin huipputapaaminen Helsingissä toivat vetoapua Suomen matkailulle. Visit Finland arvioi, että Suomessa rikotaan ennätys matkailijoiden määrässä. Ilta-Sanomat kysyi turisteilta Helsingissä, mikä sai heidät matkustamaan Suomeen.

Brasilialaisten Roberta Coelhon ja Gerson Scholzin tavoin monet MM-kisaturistit pysähtyvät matkallaan Helsingissä.

– Täällä on täysin erilaista kuin Venäjällä. Suomessa vaikuttaa siltä, että kaikki on organisoidumpaa ja asiat hoituvat helposti, Coelho vertaa.

– Helsinki vaikuttaa myös aika pieneltä kaupungilta, jossa on selvästi vähemmän asukkaita. Järjestystä on silloin helpompi ylläpitää, Scholz uskoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Helsingissä heitä on hämmästyttänyt se, kuinka paljon ihmisiin luotetaan. Esimerkiksi julkisissa kulkuneuvoissa ei tarkisteta joka kerta, onko matkustajalla matkalippua. Toisaalta ihmisten ja erityisesti lasten vapaus liikkua kaupungissa on tehnyt brasilialaisiin vaikutuksen.

– Samaa ei voi kuvitella São Paulon kaltaisessa metropolissa, jossa väkivaltatilanne on täysin erilainen kuin täällä. Täällä lapset leikkivät yksin puistossa, eikä vieressä ole koko ajan vartijaa silmä tiukkana vahtimassa, Scholz kuvailee.

Pariskunta suunnittelee palaavansa Suomeen vielä uudelleen paremmalla ajalla. Matkustusajankohta heille kuitenkin on selvä: lämpimään tottunut kaksikko voi kuvitella matkustavansa pohjoiseen vain kesällä.

– Brasiliassa on nyt talvi ja siellä on lämpimämpää kuin täällä, heinäkuun alussa Suomessa vieraillut pariskunta sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt