9-vuotias tyttö putosi Mustekala-laitteesta Linnanmäellä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

9-vuotias tyttö putosi Mustekala-laitteesta Linnanmäellä

Mustekala on vuonna 1985 valmistettu laite, jonka turvaraja on 120 senttimetriä. Putoamistapauksen jälkeen laite suljettiin.

Julkaistu: 6.8.2018 12:58, Päivitetty 6.8.2018 13:44

Tyttö on kuljetettu sairaalaan. Hän oli onnettomuuden jälkeen tajuissaan.

9-vuotias tyttö putosi Linnanmäen Mustekala-laitteesta maanantaina päivällä, vahvistaa Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin.

Tyttö oli Adlivankinin mukaan koko ajan tajuissaan. Hänet kuljetettiin sairaalaan, jonne hän lähti äitinsä kanssa. Isä ja veli jäivät viettämään huvipuistopäivää.

Tytön vammoista ei ole tarkkaa tietoa. Vielä ei ole tietoa myöskään siitä, kuinka korkealta tyttö tippui. Linnanmäen verkkosivuilla sanotaan, että Mustekalan korkeus on 3,7 metriä.

Mustekala-laite on suljettu, kunnes onnettomuuden syy selviää. Vielä ei ole tietoa, mikä putoamisen aiheutti.

– Laitteesta ei ole löydetty mitään vikaa. Tekninen osasto on kokoajan kartoittamassa. Vikaa ei ole toistaiseksi löydetty turvalaitteista tai järjestelmästä, Adlivankin kertoo.

Adlivankinin mukaan on teoriassa mahdollista, että tyttö on luisunut turvakaaren alta, mutta sekään ei pääse tapahtumaan vahingossa.

Mustekala-laitteen esittely Linnanmäen verkkosivuilla kuuluu: ”Mustekala pyörittää matkustajia lonkeroissaan ylös, alas ja ympäri. Eri suuntiin pyörivät laite ja torni tekevät laitteen liikkeestä vauhdikkaan aaltoilevan.”

Adlivankin kertoo, että laite on tarkastettu viimeksi aamulla. Hänen mukaansa kaikille laitteille tehdään ennen huvipuiston avaamista ”enemmän kuin rutiinitarkastus”.

Mustekalan pituusraja on 120 senttimetriä. Adlivankinin mukaan pudonnut tyttö oli yli tämän rajan. Hän ei olisi muutoin päässyt laitteeseen.

Onnettomuus sattui puolen päivän aikaan.

Paikalla olleen 13-vuotiaan lapsen äiti kertoo, että hänen lapsensa oli kaverinsa kanssa laitteessa kyydissä, kun onnettomuus sattui. Äiti itse ei ollut paikalla.

Lapsen kertoman mukaan hän ja hänen kaverinsa huomasivat tippumisen ennen henkilökuntaa. He yrittivät huutaa asiasta laitteen henkilökunnalle.

Äidillä ei ollut tietoa, kuinka korkealta lapsi tippui tai siitä, miten tilanne ratkesi.

Olitko paikalla? Näitkö tilanteen? Lähetä kuva: uutiset@is.fi, 09 122 3420 tai WhatsAppissa 040 660 9019 tai täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?