Katkera sähköpostiviesti johti Sipoon epäillyn murhaajan jäljille - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Katkera sähköpostiviesti johti Sipoon epäillyn murhaajan jäljille

Sähköpostiviestissä oli piirteitä katkeruudesta ja pettymyksestä entistä esimiestä kohtaan.

Murhasta epäilty 34-vuotias mies asui Helsingin Kasarmikadulla, jossa poliisi suoritti ison operaation viime viikon torstaina.

6.8.2018 10:37

Julkisuudessa paljon huomiota saanut henkirikos tapahtui Sipoossa sijaitsevassa yksityisasunnossa 23. heinäkuuta.

Poliisilla ei ollut alkuun mitään käsitystä epäillystä tekijästä. Poliisi on luonnehtinut rikosta erityisen raa’aksi ja julmaksi. Uhria oli ammuttu, minkä lisäksi hänet oli sidottu tuoliin.

Lue lisää: Poliisi yritysjohtajan murhaepäilystä: Erityisen raaka, ”suunniteltu useampi kuukausi”

Henkirikos tapahtui Sipoossa sijaitsevassa yksityisasunnossa.

Tapauksen selvittämiseksi poliisi kyseli esimerkiksi uhrin entisistä työpaikoista, olisiko joku entisistä työkavereista pettynyt uhrin toimintaan. Joitakin päiviä henkirikoksen jälkeen poliisi sai käsiinsä sähköpostiviestin, joka oli ensisysäys epäillyn murhaajan kiinnisaamiseksi.

Kävi ilmi, että murhasta olisi syytä epäillä 49-vuotiaan uhrin entistä alaista, joka työskenteli työeläkeyhtiö Ilmarisessa salkunhoitajana. Uhri ja epäilty työskentelivät samassa tiimissä, joka keskittyi vaihtoehtoisiin sijoituksiin, kuten johdannaisiin. Uhri työskenteli tiimissä sijoitusjohtajana.

Lue lisää: Sipoon murhasta epäilty 34-vuotias työskenteli uhrin kanssa mystisessä huipputiimissä

Epäilty murhaaja lähti Ilmarisesta vuoden 2016 alkupuolella. Poliisin saaman käsityksen mukaan lähtöön liittyi kuitenkin jotain katkeruutta.

Lähtönsä aikoihin epäilty murhaaja kirjoitti Ilmarisen työntekijälle sähköpostiviestin, jossa hän ilmaisi ”lievän” katkeruutensa ja pettymyksensä sijoitusjohtajaa kohtaan. Poliisi sai käsiinsä kyseisen sähköpostiviestin, kun se kyseli uhrin taustoja Ilmarisesta henkirikoksen jälkeen.

– Se on ollut lievää pettymystä tätä uhria kohtaan. En viestin sisältöä avaa kuitenkaan tarkemmin tässä kohtaa, rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Mikko Minkkinen sanoo Itä-Uudenmaan poliisista IS:lle.

Hän kertoo, että tämän sähköpostiviestin jälkeen poliisi ryhtyi selvittämään entistä tarkemmin 34-vuotiaan miehen liikkeitä. Myös silminnäkijähavainnot ja kameratallenteet tukivat sitä käsitystä, että poliisi oli oikean tekijän jäljillä.

Poliisi sai käsityksen myös siitä, että epäilty tekijä olisi seurannut uhria pitkän aikaa, jopa parin kuukauden ajan. Se oli viimeinen niitti epäillyn tekijän kiinniottamiseksi.

Poliisi meni miehen asunnolle Helsingin Kasarmikadulle viime viikon torstaina. Asunnossa asunut mies ampui muutaman laukauksen poliisia kohti.

Piiritystilanne tapahtui Helsingin Kasarmikadulla viime viikon torstaina.

Lopulta hän ampui epäilysten mukaan itsensä, poliisi ei käyttänyt tilanteessa asetta. Mies ei omistanut itse asuntoa.

Minkkinen muistuttaa, että koska pääepäilty on kuollut eikä häntä päästä kuulustelemaan, ei lopullista totuutta Sipoon henkirikoksen motiivista välttämättä koskaan tulla saamaan. Asia ei etene myöskään koskaan oikeuden käsiteltäväksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?