Uutta tietoa lentokoneen evakuoinnista Helsinki-Vantaalla: Osalla matkustajista lieviä vammoja

Julkaistu:

Lentokoneessa oli kaikkiaan 135 matkustajaa.
Helsinki-Vantaan lentoasemalle annettiin tänään noin kello neljän aikaan iltapäivällä hälytys suuresta ilmaliikenneonnettomuudesta.

Prahaan lähdössä ollut Czech Airlinesin lentokone oli matkalla kohti kiitorataa, kun koneessa tehtiin savuhavainto. Matkustajat evakuoitiin koneesta ulos hyppyliukumäkeä pitkin.

Paikalla olleen matkustajan mukaan koneessa syntyi lievä paniikki, kun savua alkoi tulla sisälle.

Lue lisää: Lentokoneessa ollut matkustaja kertoo kauhun hetkistä Helsinki-Vantaalla: ”Ihmiset alkoivat hakata seiniä”

IS seurasi Helsinki-Vantaalla seitsemältä illalla alkanutta tiedotustilaisuutta.


Pelastustoimesta kerrotaan, että pelastukselle tuli tehtävä kello 15.50 ilmaliikenneonnetomuudesta. Vasteeseen kuului 13 pelastustoimen yksikköä ja 8 ensihoitoyksikköä.

Czech Airlinesin matkustajalentokone oli kiitotie 22:n lähtökynnyksellä, kun matkustajatilassa havaittiin savua koneen etuosassa 6–7 rivien kohdalla. Kapteeni teki evakuointikäskyn. Evakuointikäsky annettiin, koska koneessa haistettiin ja nähtiin savua. Koneessa oli 135 matkustajaa.

Osa matkustajista sai lieviä vammoja, kuten naarmuja ja pieniä ihorikkoja.

Onnettomuustutkintakeskus aloitti asiasta alustavan tutkinnan.

– Tekninen tutkinta jatkuu koneen järjestelmien tutkinnan ja mustien laatikoiden osalta. On pyydetty, että mustat laatikot irrotetaan ja lähetetään tutkittaviksi, Onnettomuustutkintakeskuksesta kerrotaan.

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan evakuoinnin sujumisessa on selvitettävää.

Tiedotustilaisuudessa kerrotaan, ettei ole syytä epäillä, että kenelläkään matkustajalla olisi laukku syttynyt tuleen. Matkatavarat on saatu haettua koneesta pois, ja matkustajille järjestetään majoituksia ja jatkolentoja. Osa matkustajista on jo lähtenyt jatkamaan matkaa.

Tiedotustilaisuudessa kysyttiin, onko koneessa savunpoistojärjestelmät.

– Katosta voidaan laskea happinaamarit, ja matkustamon henkilökunta on ohjeistettu käyttämään savuhuppuja, jotta toimintakyky säilyy.

IS:n suora lähetys tiedotustilaisuudesta on päättynyt.