Sipoon murhasta epäilty viittamies oli uhrinsa alainen – poliisi: Työpaikasta lähtöön liittyy katkeruutta

Sipoon murhasta epäilty 34-vuotias mies ja 49-vuotias uhri työskentelivät yhtä aikaa työeläkeyhtiö Ilmarisessa. Uhri oli epäillyn murhaajan esimies.

3.8.2018 14:02

Työeläkeyhtiö Ilmarisessa ollaan järkyttyneitä Sipoossa tapahtuneesta henkirikoksesta. Epäilty murhaaja ja uhri työskentelivät samassa sijoitustiimissä Ilmarisessa.

– Uskon, että tämä on meidän sijoituslinjalle aikamoinen järkytys ja varmaan ensi viikolla tullaan käymään psykologien kanssa läpi tätä hommaa, Ilmarisen yhteiskuntasuhdejohtaja Jaakko Kiander sanoo IS:lle.

– Olemme yhtä yllättyneitä näistä uutisista kuin kaikki muutkin, Kiander kertoo.

49-vuotias uhri oli sijoitusjohtaja, jonka alaisena epäilty murhaaja, eli salkunhoitaja työskenteli. Sijoitusryhmä vastasi yhteensä noin kahden miljardin euron eläkesijoituksista.

  • Yllä olevalla videolla näkyy kuvaa torstaisesta poliisioperaatiosta Helsingin Kasarmikadulla.

– Tämä tiimi keskittyi vaihtoehtoisiin sijoituksiin, joihin liittyi hyvin paljon johdannaisia, Kiander sanoo.

– Tiimi hoiti monenlaisia johdannaisia. Korko- ja valuuttajohdannaiset ovat ne tärkeimmät, Kiander selvittää.

Johdannainen on rahoitusalan tuote, jota käytetään joko olemassa olevan riskin pienentämiseen tai riskin ottamiseen sijoitusmielessä.

Sijoitusjohtajan tehtävä oli vaativa, hänen kontollaan oli satojen miljoonien eurojen sijoitukset, salkunhoitajalla puolestaan kymmenien miljoonien eurojen sijoitukset, Kiander kertoo IS:lle.

Epäilty murha tapahtui Sipoossa 23. heinäkuuta.

Kiander kertoo, että uhri oli työyhteisössä erittäin pidetty. Hän siirtyi toiseen yritykseen tänä keväänä.

– Hän oli hyvin pidetty henkilö, Kiander selvittää.

Epäilty murhaaja lähti Ilmarisesta puolestaan vuoden 2016 alkupuolella. Kianderin tietojen mukaan salkunhoitaja lähti omasta toiveestaan.

– Hän ei saanut siis potkuja, vaan lähti omasta aloitteestaan. Siinä oli varmaan jotain tekijöitä taustalla, mutta niitä minä en pysty kommentoimaan, Kiander selvittää.

Poliisin arvion mukaan lähtöön saattoi liittyä katkeruutta.

– On tullut tällaisia viitteitä, että on jäänyt Ilmarisen ajoilta jotain tällaista pettymystä ja henkilökohtaista katkeruutta. Näitähän pitää vielä esitutkinnassa selvittää. Emme ole päässeet häntä kuulustelemaan, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen sanoi Itä-Uudenmaan poliisista STT:lle.

Poliisi on luonnehtinut epäiltyä murhaa erittäin raa’aksi, julmaksi ja suunnitelmalliseksi. Henkirikos tapahtui yksityisasunnossa Sipoossa 23. heinäkuuta. Poliisi pyysi alkuun havaintoja tapahtumapaikan läheisyydestä poistuneesta henkilöstä, joka oli pukeutunut tummaan tai maastonvihreään sadeviittaan. Myöhemmin kävi ilmi, että henkilö oli juurikin murhasta epäilty mies.

Epäilyksen mukaan teossa on käytetty asetta.

– Rikos on tehty ampumalla, ja teko on ollut erityisen suunnitelmallinen. Teon tekemisessä on käytetty vaivaa. On sitä suunniteltu useampi kuukausi. Tekotapa on ollut epäilysten mukaan erityisen raaka ja julma, Minkkinen aiemmin perjantaina IS:lle.

Murhasta epäilty mies kuoli puolestaan torstai-illalla, kun poliisi meni ottamaan häntä kiinni Helsingin Kasarmikadulle sijaitsevaan yksityisasuntoon. Asunnossa asunut mies ampui muutaman laukauksen poliisia kohti. Lopulta hän ampui epäilysten mukaan itsensä, poliisi ei käyttänyt tilanteessa asetta. Mies ei omistanut itse asuntoa.

Murhasta epäilty mies asui Helsingin Kasarmikadulla. Poliisi suoritti kadulla ison operaation torstaina.

Poliisi otti tapaukseen liittyen myös kolme muuta henkilöä kiinni. Heidän osuutta Sipooseen tapahtuneeseen henkirikokseen on selvitelty.

MTV:n mukaan kolmikko on päästetty tänään perjantaina vapaaksi, eikä heitä enää epäillä henkirikoksesta. Poliisin mukaan Kasarmikadulla itsensä ampunut mies on ainoa epäilty Sipoon murhasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?