Neljän miehen epäillään raiskanneen nuoren naisen Seinäjoella – poliisi rauhoittelee somekirjoittelua: ”Toivoisi vähän jotain tolkkua” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Neljän miehen epäillään raiskanneen nuoren naisen Seinäjoella – poliisi rauhoittelee somekirjoittelua: ”Toivoisi vähän jotain tolkkua”

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on vanginnut kolme ihmistä epäiltynä nuoren naisen raiskaukseen.

Julkaistu: 2.8.2018 15:21

Poliisi epäilee, että nuori nainen olisi raiskattu useita kertoja Seinäjoella heinäkuisena viikonloppuna. Sosiaalisessa mediassa on levitelty rikoksista epäiltyjen nimiä. Poliisi haluaa toppuutella kirjoittelua.

Poliisi epäilee, että neljä miestä olisi raiskannut ”nuorehkon” naisen seinäjokelaisessa yksityisasunnossa 20.–21. heinäkuuta.

Kyse ei ole niin sanotusta ”joukkoraiskauksesta”, jossa tekoon olisi osallistunut yhtä aikaa useita miehiä. Epäillyt raiskaukset ovat olleet yksittäisiä, erillisiä tekoja. Poliisi ei kuitenkaan tutkinnallisista syistä raota rikosepäilyä tämän tarkemmin. Ei esimerkiksi sitä, miten epäillyt raiskaukset on tehty tai mikä niiden aikaväli toisistaan on ollut.

– Tekoa en voi valitettavasti avata, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha Järvelin sanoo Pohjanmaan poliisista.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on vanginnut kolme ulkomaalaistaustaista miestä todennäköisin syin epäiltyinä raiskauksesta. He ovat syntyneet vuosina 1999, 1998 ja 1986.

Oikeus vangitsi keskiviikkona myös neljännen miehen, mutta hänet päästettiin heti torstaina vapaaksi, koska kävi ilmi, että hän oli väärä henkilö. Poliisi etsii siis yhä neljättä miestä tapaukseen liittyen.

Järvelin korostaa sitä, että kyseessä on vasta epäilty teko. Järvelin on saanut kuulla, että sosiaalisessa mediassa on levitetty epäiltyjen miesten nimiä. Hän toppuuttelee tämmöistä kirjoittelua. Pahimmillaan syyttömien ihmisten maine voi mennä lopullisesti.

– Se, että joku on pidätetty tai vangittu, ei se tarkoita samaa, että ihminen on tuomittu. Eihän me tarvittaisi näitä esitutkintakeinoja (esimerkiksi vangitsemisia), jos me tiedettäisiin aina saman tien, että joku on syyllinen. Ja niin kuin tässäkin tapauksessa kävi, että kun tutkinta eteni, kävi ilmi, että tällä yhdellä vangitulla ei ollut sittenkään mitään osuutta tässä asiassa, Järvelin toteaa.

– Vaikka pääsääntöisesti otamme oikean ihmisen kiinni, ei siitä voi päätellä, että aina otamme oikean ihmisen heti kiinni, Järvelin selvittää.

– Toivoisi vähän jotain tolkkua (kirjoitteluun). Lopullisesti on syyllinen, kun annetaan lainvoimainen tuomio. Siksi toivoisin, että vähän hillitään, Järvelin sanoo.

Poliisi jatkaa asian tutkintaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?