IL: Teuvo Hakkarainen asuu korotetulla kulukorvauksella tunnetun poliisin saunassa Töölössä – omistaja: tiloja ei ole tarkoitettu asumiseen

Iltalehden mukaan eduskunta aikoo nyt selvittää, voiko saunassa asuva kansanedustaja saada korotettua kulukorvausta.

30.7.2018 11:21

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) on ilmoittanut eduskunnalle Helsingin kakkosasunnokseen poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtajan Dennis Pastersteinin Helsingin Taka-Töölössä sijaitsevan saunatilan, kertoo Iltalehti.

Pastersteinin mukaan kellarihuoneisto on kuitenkin virallisesti saunatila, eikä sitä ole tarkoitettu asumiseen.

– Se on vuokrattu heille saunatilana. Jos he jonkun yön siellä viikossa nukkuvat… en minä tiedä, mitä he siellä tekevät. Pitävät varmaan edustustilana. Siinähän on edullinen vuokra, 695 euroa, Pasterstein kertoo Iltalehdelle.

Lehden mukaan 62 neliön saunatilat ovat Hakkaraisen ja kansanedustaja Ville Vähämäen (ps) yhteiskäytössä. Välimäen mukaan kellaritilat toimivat hänen ja Hakkaraisen yhteisinä toimistotiloina. Hakkarainen myöntää Iltalehdelle asuvansa tiloissa.

Eduskunnan hallinto- ja palveluosaston tietojen mukaan vuokrasopimuksissa viitataan kuitenkin kellaritason yksiöön. IL:n mukaan eduskunta aikoo nyt selvittää, voiko saunassa asuva kansanedustaja saada korotettua kulukorvausta.

Eduskunnan hallintojohtajan sijainen ja tietohallintopäällikkö Ari Apilo kertoo STT:lle, että selvityksessä joudutaan tarkastelemaan, miten vakituinen asunto määritellään.

– Pitää selvittää, että millaiset asumis- ja sopimusjärjestelyt on tehty ja mikä on näiden suhde kansanedustajia koskevaan lainsäädäntöön ja asuinpaikkalainsäädäntöön, hän sanoo.

– Lähtökohta on asuinpaikan käyttötarkoitus, että kelpaako se postiosoitteeksi. Näin maistraattikin tätä tulkitsee.

Apilon mukaan selvitys ei voi ottaa kantaa siihen, asuuko kansanedustaja kakkosasunnossaan vai ei.

– Eihän eduskunta voi kovin helposti lähteä sitä tutkimaan, että kuinka paljon ja missä kansanedustaja viettää aikaansa. Siinä tulee yksityisyydensuoja vastaan, Apilo sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?