Ville Niinistön tytär sai 14 ampiaisen pistosta, seurauksena ambulanssireissu – tyttären asenne yllätti - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ville Niinistön tytär sai 14 ampiaisen pistosta, seurauksena ambulanssireissu – tyttären asenne yllätti

Ville Niinistö kertoi tapauksesta Twitterissä.

Julkaistu: 27.7.2018 11:01

Ampiaisen pistot johtivat ambulanssireissuun.

Vihreiden ex-puoluejohtaja Ville Niinistö kertoi eilen Twitterissä tyttärensä saamista lukuisista ampiaisen pistoista. Niinistön tytär oli osallistujana parhaillaan meneillään olevalla Kliffa 2018 -partioleirillä, joka järjestetään Lammin Evolla.

Niinistön twiitin mukaan tyttärelle oli tullut 14 pistosta, jotka johtivat ambulanssireissuun. Tyttären asenne oli kuitenkin kaikkea muuta kuin lannistunut.

– Ajattele, kun joskus mun lapset menee ekalle partioleirille ja mä kerron tämän tarinan. Kuinka hauskaa! tytär oli sanonut.

Jos et näe twiittiä, voit katsoa sen täältä.

Kliffan tiedottaja Tiina Varhee kertoo, ettei partioleirillä surraa tänä kesänä sen enempää ampiaisia kuin aiempinakaan kesinä.

– Alueella on muutamia maa-ampiaispesiä, mutta ei niitä ole mitenkään hälyttävästi tai tavallista enempää, hän kertoo.

Varhee sanoo, että varmasti jotkut lapset ovat saaneet leirillä ampiaisen pistoja.

– Mutta meillä on asiantunteva ensiapuhenkilöstö täällä. Ei voi tietää, ovatko jotkut allergisia pistoksille, joten olemme aina tilanteen mukaan katsoneet näitä.

Kliffa on pääkaupunkiseudun partiolaisten piirileiri, johon osallistuu yhteensä 5600 lasta ja nuorta. Leirikävijät ovat pääosin 7–22-vuotiaita. Leiri järjestetään 23.–31. heinäkuuta.

Ampiaiset ovat tänä kesänä piinanneet suomalaisia muuallakin kuin partioleirillä. Ilta-Sanomat kertoi eilen Joel Hallikaisen pojasta, joka oli nielaissut vahingossa ampiaisen.

Aiemmin on uutisoitu, että tästä kesästä on tulossa kaikkien aikojen ampiaiskesä. Kuuman kuiva alkukevät ja -kesä ovat kasvattaneet ampiaiskannan erittäin runsaaksi. Onkin odotettavaa, että ampiaiset saattavat käyttäytyä tänä kesänä aggressiivisesti.

Ilta-Sanomat kokosi yhteen viisi vinkkiä ampiaisten karkottamiseen.

Lue lisää: 5 tehokkainta tapaa karkottaa ampiaiset pois - suodatinpussikikka toimii todistetusti

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?