Laihian epäilty naistappo: Poliisi vapautti viimeisenkin epäillyn - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Laihian epäilty naistappo: Poliisi vapautti viimeisenkin epäillyn

60-vuotiaan naisen taposta epäiltynä ei ole enää vangittuna ketään. Poliisi päästi tiistaina vapaaksi 63-vuotiaan miehen.

60-vuotias nainen surmattiin omakotitalossa Laihialla.

24.7.2018 11:36

Poliisi laski itse vapaaksi 63-vuotiaan miehen, joka ehti olla tutkintavankeudessa kaksi viikkoa 60-vuotiaan laihialaisnaisen taposta epäiltynä.

Miehelle oli jo sovittu uusi vangitsemiskäsittely tälle tiistaille kello 10.30. Tuossa käsittelyssä mies olisi vaatinut vapaaksi pääsyä, mutta poliisi laski miehen itse vapaalle jalalle aiemmin aamulla.

– Päämieheni kiistää jyrkästi, että hänellä olisi osuutta tekoon. Olen ymmärtänyt, että tutkinta jatkuu, mutta naisen kuolinsyystä ei edelleenkään ole varmuutta, 63-vuotiaan miehen asianajaja Anni-Leena Träskbäck kertoi Ilta-Sanomille.

Käräjäoikeus on jo aiemmin laskenut vapaalle 60-vuotiaan naisen aviomiehen ja 46-vuotiaan naisen. He ovat myös kiistäneet epäilyn. Poliisi ei pystynyt tuomaan istuntoihin lisää näyttöä. Se on vedonnut siihen, etteivät teknisen tutkinnan tulokset ole tulleet eikä ruumiinavauslausunto.

63-vuotias mies kiisti jo ensimmäisessä vangitsemisoikeudenkäynnissä syyllistyneensä tappoon tai ylipäätään aiheuttaneensa naisen kuolemaa. Hän vaati jo silloin, että hänet olisi laskettu heti vapaaksi.

Miehen mukaan epäily perustuu siihen, että hän on ollut tapahtuma-aikaan asunnossa. Hän korosti jo tuolloin, ettei luonnollista kuolemaa ole pystytty pois sulkemaan. Miehen käsityksen mukaan uhri nukkui.

60-vuotias nainen löytyi kotoaan menehtyneenä. Hänessä ei ollut ulkoisia vammoja. Poliisi on epäillyt naisen joutuneen henkirikoksen uhriksi 6.-7. heinäkuuta.

Ilta-Sanomat ei ole tavoittanut tutkinnanjohtajaa John Forslundia kommentoimaan asiaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?