Kotimaa

23-vuotias Anniina lähti eilen töistä, ei saapunut kotiin – polkupyörä löytyi taajaman ulkopuolelta: Etsinnät käynnissä Nilsiässä

Julkaistu: , Päivitetty:

Poliisi pyytää havaintoja kadonneesta.
Itä-Suomen poliisi etsii Nilsiässä Pohjois-Savossa eilen kadonnutta 23-vuotiasta Anniina Vuorensyrjää.

Poliisi sai perjantaina klo 21.55 ilmoituksen vuonna 1994 syntyneestä Vuorensyrjästä, johon omaiset eivät olleet saaneet yhteyttä.

Viimeiset havainnot Vuorensyrjästä tehtiin perjantailta noin kello 15, jolloin hän oli lähtenyt Nilsiän keskustaajamassa sijaitsevalta työpaikaltaan polkupyörällä, mutta ei ollut tullut tämän jälkeen kotiinsa.

Vuorensyrjän musta, hybridimallinen polkupyörä on löydetty lukittuna Haukilammentieltä taajaman kaakkoispuolelta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vuorensyrjällä ilmeisesti yllään mustat housut sekä t-paita. Hän on 168 cm pitkä, hoikka ja hänellä on silmälasit sekä lyhyet, tummanruskeat hiukset. Naisella on todennäköisesti yllään tummat housut ja vaaleat kengät.

 


Vuorensyrjä on hyväkuntoinen ja saattanut liikkua pitkiäkin matkoja, poliisi kertoo. Hän saattaa olla arka sosiaalisiin kontakteihin ja jopa vältellä ihmisten kohtaamista, mutta hänen oletetaan olevan kuitenkin kiireellisen avun tarpeessa.

Poliisi pyytää kiireellisesti ilmoittamaan havainnot Vuorensyrjästä tai tuntomerkkeihin sopivista liikkujista Nilsiän ympäristössä hätäkeskukseen numeroon 112.

Poliisin koirapartiot ja omaiset etsivät Vuorensyrjää yötä myöten pyörän löytymispaikan alueelta, ja etsinnät jatkuvat edelleen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Etsinnät ovat painottuneet tiestöön ja maastoon Tiirinlahdentien eteläpuolelle, poliisi kertoo.

Alueen tarkastuksia on aamun ajan jatkettu poliisikoirien avulla ja etsintöihin osallistuu tämän jälkeen myös vapaaehtoinen pelastuspalvelu ja alueen asukkaita noin 30–40 henkilön voimin.

Etsinnät painottuvat poliisin mukaan edelleen maastoalueisiin.

 


Komisario Jyrki Koskinen Itä-Suomen poliisista kertoi aamulla, että kolme poliisikoiraa etsii kadonnutta.

– Etsintä on lähtenyt normaalina kadonneen henkilön pelastusetsintänä, sen kummemmin mitään ei vielä epäillä.