Mäntyharjun kuolonkolari: Tällaista elämää epäilty kännikaahari eli - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mäntyharjun kuolonkolari: Tällaista elämää epäilty kännikaahari eli

Julkaistu: 20.7.2018 19:28

Vuonna 2017 mies syyllistyi laittomaan uhkaukseen ja pahoinpitelyyn. Samana vuonna eräs nainen yritti puukottaa häntä kolmesti.

Mäntyharjulla torstaina poliisia pakoon kaahannut 46-vuotias mies oli poliisin tuttu. Hänellä on käräjäoikeudesta tuomiot ainakin laittomasta uhkauksesta ja kotirauhan rikkomisesta sekä pahoinpitelystä. Lisäksi hänet on häädetty vuokra-asunnosta kahdesti.

Lisäksi mies on poliisin mukaan kaahannut poliisia pakoon myös viime lokakuussa. Asiasta kertoneen HS:n mukaan tapaus oli hyvin samanlainen kuin torstainen. Poliisi sai ensin ilmoituksen epäillystä rattijuoposta ja tavoitti henkilön Mäntyharjun keskustassa. Kun poliisi näytti tälle pysähtymismerkkiä kuljettaja yritti paeta Varpasentietä, eli samaa tietä, jossa torstainen onnettomuus sattui.

Lokakuussa mies ajoi noin 100 kilometriä tunnissa neljänkympin alueella ennen kuin poliisi tavoitti tämän. Poliisi sai pysäytettyä auton ajamalla sen kiinni.

Tuorein tapaus on kuitenkin alkuviikolta, kun poliisi pysäytti samaisen miehen Mäntyharjulla. Hän puhalsi törkeän rattijuopumuksen rajan ylittävät lukemat. Tähän tapaukseen ei kuitenkaan liittynyt takaa-ajoa.

– Sekä alkuviikon että torstain tapauksessa epäillään törkeää rattijuopumusta, vahvistaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Harri Kääpä.

Lisäksi Kääpä kertoo, että poliisi on ollut miehen kanssa ”jonkin verran tekemisissä myös viime kuukausien aikana”.

 

Mäntyharjun epäilty rattijuoppo on häädetty kaksi kertaa vuokra-asunnosta, viimeksi toukokuussa. Miehen määräaikainen vuokrasopimus mäntyharjulaisessa asunnossa päättyi tämän vuoden tammikuussa, mutta mies jatkoi siellä asumista aina toukokuuhun. Hänet määrättiin häädön uhalla muuttamaan pois kyseisestä huoneistosta sekä maksamaan vuokranantajalle vuokrat helmikuusta toukokuuhun.

Kesäkuussa 2016 miehen määräaikainen huoneenvuokrasopimus purettiin ja mies vaadittiin maksamaan asunnon omistajalle maksamattomia vuokria yhteensä 1181,52 euroa korkoineen. Vuokrasopimuksen kesto oli alunperin saman vuoden syyskuulle.

Toukokuussa 2017 mies ja eräs nainen menivät vaatimaan vanhoja velkoja maksettavaksi mäntyharjulaiseen kotiin.

Asianomistajana jutussa olleen mukaan hänelle sanottiin, että hänen pitää tulla selvittämään velka-asioita tai saa turpaansa. Mäntyharjun hurjastelijalla oli mukanaan itse tehty pamppu, joissa molemmissa päissä oli mutteri. Mies uhkasi lyödä asianomistajalta polvet rikki, nainen uhkasi viiltää mahan auki. Tilanne päättyi siihen, että poliisi tuli paikalle.

Samaiset nainen ja mies riitelivät keskenään railakkaasti vuonna 2017 ainakin kolme kertaa. Kaikilla kerroilla päihtynyt nainen yritti puukottaa miestä naisen asunnon tuulikaapissa.

Vain kerran isku meni perille. Syyskuussa 2017 nainen yritti puukottaa miestä ylävartaloon, mutta mies sai peitettyä iskun kädellään. Tuloksena oli 8 senttimetriä pitkä ja 4 senttimetriä syvä haava.

Yhdessä puukotustapauksessa nainen tosin väitti, että mies oli ottanut veitsen ja leikannut sillä naisen nenää niin, että koko nenän alaosa leikkaantui irti. Oikeus kuitenkin katsoi, että mies oli vain torjunut naisen puukoniskun ja veitsi osui sen seurauksena naisen nenään.

Mäntyharjulla hurjastellut mies sai lopulta 60 päiväsakkoa kotirauhan rikkomisesta ja laittomasta uhkauksesta sekä yhdestä pahoinpitelystä, kun tämä puraisi naista käsivarteen. Tapaus sattui samassa riidassa ensimmäisen puukotuksen kanssa.

Maksettavaa tuli 360 euroa.

Nainen sai tuomion kahdesta pahoinpitelystä, kahdesta törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja yhdestä törkeästä pahoinpitelystä. Hänet tuomittiin vankilaan kahdeksi vuodeksi ja viideksi kuukaudeksi.

Nainen valitti tuomioista hovioikeuteen, eli tuomiot eivät ole vielä lainvoimaisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?