Kotimaa

Poliisi kertoo: Näin kolmen ihmisen kuolemaan johtanut hurja takaa-ajo eteni –”Näköyhteys autoon katosi muutamassa kymmenessä sekunnissa”

Julkaistu: , Päivitetty:

Onnettomuuspaikalla tie kaartaa hieman oikealle ja siinä on loiva ylämäki.
Mäntyharjulla Etelä-Savossa sattui torstaina päivällä synkkä onnettomuus, joka johti kolmen ihmisen kuolemaan.

Tapahtumat saivat alkunsa puolen päivän aikaan, kun poliisi sai ilmoituksen epäillystä rattijuoposta Mäntyharjulla. Kun poliisi saapui paikalle Mikkelistä noin puoli tuntia ilmoituksesta, autoilija oli jo ehtinyt poistua ilmoitetusta paikasta.

Poliisipartio jäi etsimään epäiltyä Mäntyharjun keskusta-alueelle. Lopulta hänet löydettiin Mäntyharjun Tokmannin pihasta Kyttäläntien ja Keskustien kulmasta.

Poliisin havaittuaan autoilija lähti pakenemaan ja yritti karistaa poliisia kannoiltaan ensin keskustassa. Hän kaahasi poliisia pakoon jopa pyöräteitä pitkin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pakenija kääntyi tielle 381, eli Varpasentielle, jota pitkin hän lähti ajamaan hurjaa vauhtia kohti etelää.

– Autoilija pakeni erittäin suurella nopeudella, kertoo rikoskomisario Harri Kääpä.

– Se kiihdytti niin kovaan vauhtiin välittömästi, että poliisilta katosi näköyhteys muutamassa kymmenessä sekunnissa.


Lue lisää: Kolme kuollut liikenneturmassa Mäntyharjulla – poliisia paennut kuski kaahasi pyöräteitä pitkin pakoon, törmäsi kahteen autoon

Varsinainen onnettomuus sattui noin neljä kilometriä Mäntyharjun keskustasta etelään, Haapajärven kohdalla. Pakenija osui ensin edellä ajanutta henkilöautoa perään ja ajautui vastaantulijoiden kaistalle. Pakenija osui välittömästi vastaan tulleeseen autoon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kolareiden voimasta kaikki kolme autoa ajautuivat kulkusuunnassa vasemmalle puolen tietä ja jäivät osin pientareelle ja osin tielle. Pakenijan auto syttyi samassa hetkessä tuleen.

– Kaikki tapahtui käytännössä samalla hetkellä, muutamassa sekunnissa. Kun partio tuli paikalle, pakenijan auto savusi tien vieressä, Kääpä kertoo.


Onnettomuuden sattuessa poliisi oli muutaman sadan metrin päässä eikä sillä ollut näköyhteyttä onnettomuuteen. Onnettomuuspaikalla Varpasentie kaartaa hieman oikealle ja siinä on loiva ylämäki.

Kolmesta kuolleesta yksi on poliisia paennut mies. Kaksi muuta uhria ovat mies ja nainen, jotka istuivat vastaan tulleessa autossa.

Autossa, jonka perään pakenija osui, oli kaksi henkilöä. Heidät kuljetettiin sairaalaan, mutta kummankaan vammat eivät tiettävästi ole vakavia. Kääpän mukaan kaksikko nousi autosta omin voimin.

Tiellä nopeusrajoitus on 80 kilometriä tunnissa.


Olitko paikalla? Näitkö tilanteen? Kerro meille asiasta: uutiset@is.fi, 09 122 3420 tai WhatsAppissa 040 660 9019 tai täältä.

Juttua korjattu 20.7.2018 kello 18.37: Tie 381 ei ole valtatie.