Kotimaa

Näin huippukokouksen tähtitoimittajat hehkuttivat Suomea – ”Helsinki, olet taianomainen”

Julkaistu:

Keskiyön aurinko, hyvin sujuneet järjestelyt ja ystävälliset poliisit tekivät ulkomaisiin toimittajiin lähtemättömän vaikutuksen Helsingin huippukokouksessa.
Suomi ja Helsinki saivat ennennäkemättömän paljon positiivista mediahuomiota, kun yli 1400 toimittajaa saapui kaupunkiin raportoimaan Donald Trumpin ja Vladimir Putinin huipputapaamisesta. Helteinen Helsinki ja hyvin sujuneet järjestelyt tekivät lähtemättömän vaikutukseen eri maista Suomeen matkustaneisiin lehdistön edustajiin.

BBC:n tunnettu tähtitoimittaja ja Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Jon Sopel ihastui monen muun tavoin keskiyön aurinkoon ja Suomen kesäöiden harvinaiseen valoon.Twitterissä Sopel julkaisi Helsingin Allas Sea Pool -merikylpylän kattojen yltä kuvan, jossa auringonlasku piirtyy Kauppatorin rannan ja Helsingin Tuomiokirkon takaiseen horisonttiin.

– Kuinka kaunista täällä onkaan?, Snopel kysyy juuri ennen puoltayötä otetun kuvan yhteydessä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyySopel julkaisi Twitterissä myös toisen kuvan Helsingin taivaalle nousevasta kauniista kuunsirpistä.

Twitterissä Sopel kiitteli myös Helsinkiä ja hyvin järjestettyä huipputapaamista. Erityisesti hän piti Finlandia-talon lehdistökeskukseen pystytetystä isosta näytöstä, jolta toimittajat saivat katsella jalkapallon MM-kisojen finaaliottelua.


CNN:n uutisankkuri Anderson Cooper hullaantui niin ikään Helsingin yöhön. 51-vuotias tv-persoona ihmetteli, miten Helsingissä oli yhä valoisaa, kun hän sai työnsä päätökseen kello neljältä aamuyöllä.

– Rakastan Helsinkiä. Haluan tulla takaisin tänne. Tämä on on niin cool maa... ennen kuin lähetätte minulle sähköpostia, tiedän, että maa on Suomi eikä Helsinki. Katsokaa tätä valoa!, tähtiankkuri päivitti Instastoryynsa.

Cooperilla on Twitterissä 1,23 miljonaa seuraajaa.


Helsingin auringonlasku teki vaikutuksen myös Valkoisen talon lehdistösihteeriin Sarah Huckabee Sandersiin.Sanders ei Helsingistä paljoa twiitannut, mutta saavuttuaan Suomeen sunnuntaina hän julkaisi Twitterissä kuvia auringonlaskusta. Kuvien oheen hän kirjoitti, ettei ”Helsinki tuota pettymystä auringonlaskuissa, vaikka ne tapahtuvat keskiyöllä”.


Amerikkalaisen CBS-kanavan tuottaja Erin Horan julkaisi niin ikään kuvan Helsingin auringonlaskusta päivää ennen huippukokousta.
Fox News -kanavan Valkoisen talon kirjeenvaihtaja John Roberts ihmetteli Twitterissä useissa julkaisuissaan Suomen kesäöiden maagista valoa.
Roberts otti kolmelta aamuyöllä kuvan, jonka yhteydessä hän ihmettelee, miten aurinko ei ole vieläkään täysin laskenut ja nousee kohta uudelleen.

https://twitter.com/PhilipRucker/status/1019020195057332224

Pulitzer-palkittu Washington Postin Valkoisen talon kirjeenvaihtaja Philip Rucker kirjoitti tiistaiaamuna ennen kello neljää Twitteriin, kuinka Helsingissä aurinko jo nousee ja lokit ovat hereillä.

– Helsinki, olet taianomainen, Rucker hehkutti.

Fox Newsin toimittaja Sara Carter iloitsi Twitter-tilillään Suomen lämpimästä kesäsäästä ja siitä, miten lämpimästi suomalaiset ovat ottaneet ulkomaiset toimittajat vastaan. Carter kertoi juoneensa Esplanadin puistossa vastapuristettua appelsiinimehua.– Onpa kaunis maa, Carter ylisti.

Myös Suomen poliisi teki vaikutuksen ulkomaisiin toimittajiin. Uusiseelantilaisen AM Show’n juontaja Lloyd Burr julkaisi sosiaalisessa mediassa yhteiskuvan raumalaisen vanhemman konstaapelin Jouni Nahkurin kanssa. Julkaisusta tuli nopeasti viraalihitti.

– Poliisit ovat Helsingissä paljon ystävällisempiä ja hauskempia kuin Isossa-Britanniassa! Tämä tässä on Jouni, hän varasti show’n, kun tein suoraa lähetystä AM show -ohjelmaan, Burr twiittasi.
The Economist -lehden toimittaja John Prideaux vaikuttui Finlandia-talon mediakeskuksessa tarjotuista suomalaisista herneistä ja mansikoista.– Suomalaiset ovat tervehtineet maailman vapaata lehdistöä ja tänään Venäjää mansikka- ja hernekoreilla. Tämä on ihana maa, Prideaux hekumoi.

Helsingin huippukokous toi Suomelle ja Suomen matkailulle arvokasta näkyvyyttä, kun kansainvälisesti arvostetut, huipputunnetut toimittajat kehuivat maata omissa somekanavissaan.

– Suomen tunnettuus maailmalla kasvoi. Se oli tärkeää, koska juuri juuri tunnettuutta ei ole ollut tarpeeksi, vaikka sisällöt ovat kunnossa. Suomi ja Helsingin nimi tulivat tutuiksi, ulkoministeriön maakuvatyön asiantuntija Meira Pappi arvioi aiemmin Taloussanomissa.

Tarkemmat vaikutukset jäävät nähtäväksi, mutta jo ennen kokousta on arvioitu, että kuluvana vuonna Suomen matkailussa rikotaan kaikkien aikojen ennätys.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt