Kotimaa

Presidentti Niinistö kommentoi huippukokousta Facebookissa: Senaattorin kohtalokas lausahdus jäi mieleen

Julkaistu:

Presidentti Niinistön korvissa soi amerikkalaissenaattorin sanat: Olet viimeinen päämies, joka puhuu presidentti Trumpille ennen hänen Putin-tapaamistaan. It´s on You.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tilittää Facebookissa tuntemuksistaan Helsingin huippukokouksen jälkeen. Otsikkona on: Ohi on.

Niinistö kirjoittaa, miten helpottunut hän oli saatuaan maanantai-iltana viestin, että presidentti Vladimir Putininkin kone oli noussut.

– Se kuvasi suurta helpotusta, tästä ruljanssista selvittiin. Ja selvittiin, koska suomalaiset ottavat vastuuta, ovat luotettavia.
Ennen tapaamista oli Niinistön mukaan paljon esillä uhkakuvia tai suoranaisia pelkoja negatiivisista tuloksista. Uhkakuvia oli enemmän toiveita hyvistä saavutuksista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tästä johtuen sain useita viestejä ja vetoomuksia torjua uhkaa ja nostaa esiin transatlanttista ja eurooppalaista kokonaisturvallisuutta tai erikseen Ukrainan, Itämeren, Baltian ja Suomen turvallisuuskysymyksiä taikka sitten korostaa sääntömääräistä maailmanjärjestystä, ihmisoikeuksia ja vapauksia.

– Korviini jäi soimaan erityisesti erään amerikkalaissenaattorin sanat: ”Olet viimeinen päämies joka puhuu presidentti Trumpille ennen hänen Putin-tapaamistaan. It’s on You”

Niinistö sanoo, että uhkakuvien näkijöille, niiden toteutumatta jääminen on suuri helpotus. Positiivista on negatiivisen puuttuminen.

– Muutoin tapahtuman anti oli selkeä. Keskusteluyhteys on luotu ja keskustelun aiheita lähdetään työstämään. Asevalvonta ja aseriisunta sekä strateginen vakaus olivat eniten toiveita herättäviä kokonaisuuksia.