Kotimaa

Poliisi: Lapsensa kanssa uimassa ollut äiti hukkui Vantaalla – lapsi pelastettiin pinnan alta

Julkaistu:

Sivullisten muodostama pelastusketju etsi vedestä myös äitiä, mutta ei löytänyt häntä.
Noin kello 11 pelastuslaitos sai tiedon siitä, että lapsi on painunut pinnan alle uimarannalla Vantaan Silvolassa.

Noin 15 minuutissa pelastuslaitoksen ensimmäinen yksikkö oli paikalla Vetokannaksen uimarannalla. Pelastuslaitoksen päästyä paikalle lapsi oli jo saatu vedestä, mutta aikuinen oli hukuksissa.
Poliisin Twitterissa vahvistaman tiedon mukaan lapsen äiti olisi ollut uimassa lapsensa kanssa, kun molemmat painuivat veden alle. Sivullinen pelasti lapsen, mutta äiti hukkui.

IS:n aiemmin pelastuslaitokselta saamien tietojen mukaan äiti olisi pelastanut lapsen ennen hukkumistaan, mikä ei uusien tietojen valossa enää näytä todennäköiseltä tapahtumankululta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Pystyn sanomaan vain ensipartion kertoman, että molemmat ovat olleet painumassa veden alle. Sivullinen on saanut lapsen pelastettua, mutta äiti on painunut veden alle. En pysty vahvistamaan, ojensiko äiti itse lasta, Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen komisario Kimmo Klemetti toteaa.

Hänen käsityksensä mukaan sivulliset tiesivät myös äidin olevan hukkumassa.

– Sivulliset olivat muodostaneet pelastusketjun, mutta häntä ei löytynyt.

Poliisi tutkii tapausta kuolemansyyntutkintana.


Päivystävä palomestari Kalle Kaipainen Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoo, että veden syvyys paikalla on noin kaksi metriä. Nainen löydettiin vedestä kello kahdentoista jälkeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Aloitimme etsinnät kahdesta suunnasta, ja toinen sukeltaja löysi hukkuneen. Yritimme elvyttää, mutta se ei tuottanut tulosta. Myöhemmin lääkäri totesi hänet kuolleeksi, Kaipainen sanoo.


Rannalla oli Kaipaisen mukaan huomattavasti väkeä, mahdollisesti jopa sata henkilöä.