Arnold Schwarzenegger lateli Trumpille madonluvut esiintymisestä Helsingissä: ”Kuin pikkuinen fanipoika”

rac

Julkaistu:

Yhdysvaltojen senaatti etsii keinoja irtisanoutua Trumpin sanomisista.
Entinen Kalifornian kuvernööri, näyttelijä Arnold Schwarzenegger suomii Yhdysvaltojen presidenttiä Donald Trumpia ankarin sanoin Twitterissä.

Twitteriin lataamallaan videolla Schwarzenegger syyttää Trumpia selkärangattomasta käytöksestä ja ivaa Trumpia Venäjän presidentin Vladimir Putinin ”fanipojaksi”.
– Seisoit siellä kuin pieni, märkä nuudeli, kuin pikkuinen fanipoika. Kysyin itseltäni, milloin kysyt häneltä nimikirjoitusta tai otat selfien hänen kanssaan tai jotain vastaavaa.

Schwarzenegger myös syyttää Trumpia siitä, että presidentti on Putinin ja Venäjän puolella eikä Yhdysvaltojen tiedusteluviranomaisten ja oikeusministeriön puolella kysymyksissä, jotka liittyvät syytöksiin Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltojen vuoden 2016 presidentinvaaleihin.

– Olet Yhdysvaltain presidentti. Sinun ei pitäisi tehdä noin. Mikä on ongelmasi? Schwarzenegger kysyy videolla.

Videon lopussa hän hän kysyy retorisesti, mitä tapahtui Yhdysvaltojen ja Venäjän voimasuhteille.

– Mitä tapahtui vahvoille sanoille ja Ronald Reaganin vahvuudelle, kun hän seisoi Berliinin muurilla ja sanoi ”Herra Gorbatshov, purkakaa tämä muuri?”, kysyy Schwarzenegger.

Aiheesta ovat kirjoittaneet muun muassa TMZ ja Hollywood Reporter.


Trump tapasi maanantaina Helsingissä Venäjän presidentin Vladimir Putinin. Putin kiistää Venäjän yrittäneen vaikuttaa vaalitulokseen.

Trump ilmoitti eilen Putinin tapaamisen tapaamisen jälkeen, ettei näe mitään syytä siihen, että Venäjä olisi sekaantunut vaaleihin.

Yhdysvaltain tiedusteluviranomaisten mukaan on varmaa, että Venäjä sekaantui vaaleihin.

Useat Yhdysvaltain kongressin edustajat kritisoivat heti tuoreeltaan Trumpin sanomisia. Trump sai kritiikkiä demokraattien lisäksi myös oman puolueensa, eli republikaanien, edustajilta.

– On selvää, että Helsingin huippukokous oli traaginen virhe, sanoi esimerkiksi republikaanisenaattori John McCain tiedotteessaan.

Yhdysvaltojen senaatti pohtii keinoja ilmaista julkisesti, että se uskoo maan tiedusteluviranomaisten johtopäätökseen siitä, että Venäjä sekaantui Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin vuonna 2016. Asiasta kertoo republikaanien puoluekurista vastaava senaattori John Cornyn uutiskanava CNN:lle.

Lue lisää: Senaatti tekemässä julkisen irtioton Trumpin Venäjä-lausunnoista: ”Presidentin on ymmärrettävä, ettei Venäjä ole liittolaisemme”

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt