Kummalla oli pidempi saattue, Trumpilla vai Putinilla? Katso kuvasta täydellinen vertailu - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kummalla oli pidempi saattue, Trumpilla vai Putinilla? Katso kuvasta täydellinen vertailu

Molemmilla presidenteillä oli pitkät autosaattueet, mutta toisella oli hieman pidempi.

16.7.2018 23:47

Yksi Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin huippukokousmatkan näkyvimpiä osia ovat olleet presidenttien pitkin Helsingin katuja kurvailleet autosaattueet.

Poliisi ja puolustusvoimat vartioivat pitkien autoletkojen reitit tarkoin ja tiet suljettiin muulta liikenteeltä presidenttien tieltä. Molemmissa saattueissa nähtiin monenlaisia ajoneuvoja limusiineista radiolaitteilla varustettuihin komentokeskusautoihin.

IS selvitti molempien presidenttien saattueiden koon ja vertaili niitä keskenään. Täydellisen vertailun näet alla olevasta kuvasta.

Trumpin saattueessa oli edessä ajavien kahden moottoripyöräpoliisin lisäksi 33 autoa. Niistä kaksi oli poliisin autoja ja yksi pelastuslaitoksen ambulanssi. Loput autoista koostuivat Salaisen palvelun ajoneuvoista, Trumpin henkilökuntaa kuljettaneista tilatakseista ja tietysti Trumpin presidentillisistä limusiineista.

The Beast -nimellä (suom. Peto) kutsuttuja Cadillaceja oli saattueessa kaksi identtistä. Ajoneuvossa on 20 senttimetriä paksut ovet, oma happivarasto ja presidentin veriryhmän verta hätätapausten varalle.

Donald Trump Mannerheimintiellä matkalla pois Presidentinlinnasta.

Petojen jälkeen tuli Salaisen palvelun Chevrolet-katumaastureita sekä jykevästä Ford 350 -avolavasta tehty komentokeskusauto.

Lue lisää: Trumpin autoletkassa hämmästytti takaluukku auki ajava auto, kaksi pukumiestä sisällä – selitys on hyvin yksinkertainen

Massiivisen autosaattueen hännillä kulkee musta katumaasturi, jolla on kylmäävä nimi: The Death Watch Car. Suomeksi käännettynä nimi olisi ”ruumiinvalvojaisauto”. Se on kamera-auto, jonka henkilökunnan tehtävä on kuvata edempänä saattueessa ajavaa presidentin limusiinia koko ajan.

Ford 350 -avolavasta tehty komentokeskusauto oli näkyvä osa Trumpin saattuetta.

Myös nimellä Camera I kulkeva auto lisättiin saattueeseen presidentti John F. Kennedyn salamurhan jälkeen vuonna 1963.

Lue lisää: ”Ruumiinvalvojaisauto” ajaa Trumpin saattueen hännillä

Putinin saattueeseen kuului 22 autoa. Myös Venäjän presidentin letkan kärjessä ajoi kaksi moottoripyöräpoliisia, kaksi poliisiautoa ja pelastuslaitoksen ambulanssi.

Vladimir Putinin autosaattue tulossa lentokentältä kohti Presidentinlinnaa.

Loput autoista kuului oletettavasti Putinin turvallisuudesta vastaavalle FSO:lle ja sen sisällä toimivalle itsenäiselle osastolle, Presidentin turvallisuuspalvelulle (SBP).

Letkan näyttävin auto oli tietysti Putinin uudenkarhea limusiini. Koodinimellä Kortezh tunnettu erikoislimusiini on valmistettu varta vasten Venäjän presidentin virka-autoksi.

Lue lisää: Koodinimi Kortezh saapui Suomeen – IS kuvasi Putinin limusiinin lähietäisyydeltä

Putinilla on ollut käytössään huomattavasti pidempiäkin saattueita. Esimerkiksi vuonna 2012 Youtubeen ladatulla videolla näkyy väitetysti Putinin saattue, jossa on yhteensä 92 autoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?