Piinajuna Joensuusta Helsinkiin myöhästyi viisi tuntia – matkustajat nääntyivät: ”Loppumatkasta joku vielä oksensi”

– Loppumatkasta joku vielä oksensi vaunussa, väsynyt junamatkustaja kertoo. Myöhästymisen syynä oli veturi- ja turvalaitevika.

Nina Nivanaho jatkoi matkaa vielä Turkuun. –Vettä jos jostain saisi, hän huokasi päästyään pois junasta.

Joensuusta Helsinkiin matkannut IC 8 -juna lähti tänään liikkeelle kello 12.12. Juna saapui määränpäähänsä noin kello 21.35. Se oli aikataulusta myöhässä 296 minuuttia eli lähes viisi tuntia. Junamatkaajat istuivat heinäkuisessa piinajunassa yli yhdeksän tuntia.

Puoli kymmeneltä illalla junasta raahautui ulos joukko nuutuneen näköisiä junamatkustajia. Moni kieltäytyi haastattelusta vedoten siihen, että on liian väsynyt ja haluaa nyt vain nopeasti kotiin nukkumaan. Myös kuvista kieltäydyttiin. Syyksi mainittiin väsähtänyt ja nuutunut ulkonäkö.

VR:n viestinnästä kerrotaan, että juna myöhästyi veturivian ja turvalaitevian vuoksi.

IC 8 -junasta hajosi veturi, minkä seurauksena juna myöhästyi aikataulustaan lähes viisi tuntia.

Helsingin päärautatieasemalla Roosa ja Satu Immonen kertoivat, että tunnelmat olivat junapiinasta huolimatta ”ihan positiiviset”.

– Junasta loppui vesi kesken jo ennen Kouvolaa. Lopulta koko ravintolavaunu suljettiin. Loppumatkasta joku vielä oksensi vaunussa, Roosa kertasi junamatkan tapahtumia.

Keravan kohdalla jouduttiin vielä peruuttamaan junan ajettua aseman ohi. Turkulainen Nina Nivanaho, 25, sanoi, että junan lähtiessä peruuttamaan tunnelma junassa oli huvittunut ja epäuskoinen.

– Valitsin junan siksi, että pääsisin ajoissa kotiin, mutta enpäs päässytkään, Nivanaho kertoi ja naurahti.

Nina Nivanaho jatkoi matkaa vielä Turkuun. –Vettä jos jostain saisi, hän huokasi päästyään pois junasta.

Nivanahon mukaan tunnelma junassa oli pääosin positiivinen, mutta jotkut olivat tilanteesta selvästi ärsyyntyneitä. Nivanahokin kävi pyytämässä vettä huomattuaan, että ihmiset olivat junassa selvästi janoissaan.

– Puolivälissä matkaa ravintolavaunu meni kiinni. Henkilökunnalta loppui työvuoro ja sen myötä loppui myös kaikki myynti. Kyllä siellä oli janoisia ihmisiä tosi paljon.

Nivanaho kuvaili junan tunnelmaa surkuhupaisaksi ja junamatkustajien vitsailua sarkastiseksi.

– Aika hyvä yhteishenki siellä kehittyi. Yhdessä naurettiin kuulutuksille.

Keppihevosensa kanssa matkannut Temes ensimmäiseksi itseään kutsunut mies oli kaikesta huolimatta iloinen.

– Ruuat loppui kesken, vedet loppui kesken, henkilökunnan työaika loppui kesken... Mutta ei se niin suuresti kuitenkaan haitannut!

Hän oli matkalla Tammisaareen, muttei ollut varma, jäisikö kuitenkin Helsinkiin yöksi. Puhelimesta oli akku loppu ja Tammisaareen on hankala päästä myöhään illalla.

Temes ensimmäiseksi esittäytynyt Ilosaarirock-kävijä mietti keppihevosensa kanssa, pitäisikö jäädä kuitenkin Helsinkiin yöksi. Hän oli matkalla Tammisaareen.

– Jos saan hotellihuoneen halvalla, niin otan ehkä hotellihuoneen. Huomenna alkaa yhdeltä työt, niin ehtisin vielä aamujunalla sinne, hän mietti.

Susanna Lindström, 33, ja Ville Rönn, 37, kuvailivat bussia odotellessaan tunnelmaa huvittuneeksi mutta väsyneeksi. He olivat myös olleet Ilosaarirockissa.

Joensuun juna oli niin paljon myöhässä, ettei sitä edes näkynyt Helsingin päärautatieaseman aikatauluissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?