Kuvat: Tällainen oli Kalastajatorpalle saapunut Trumpin autosaattue – The Beast -Cadillaceja, Chevrolet-katumaastureita, komentokeskusauto... - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kuvat: Tällainen oli Kalastajatorpalle saapunut Trumpin autosaattue – The Beast -Cadillaceja, Chevrolet-katumaastureita, komentokeskusauto...

IS seurasi Trumpin saapumista – Munkkiniemestä tuli maailman keskipiste.

15.7.2018 22:22

Yhdysvaltain presidentti Donald J. Trump ja ensimmäinen nainen Melania Trump saapuivat hetki sitten Helsingin Munkkiniemessä sijaitsevalle Kalastajatorpalle.

Jännittyneen odottava tunnelma poliisin mellakka-kulkuneuvoilla, rauta-aidoilla ja teltoilla eristetyllä Kalastajatorpan alueella muuttui kuhinaksi, kun Trumpin massiivinen autosaattue rullasi paikalle kello 21:28.

Trumpin matka taittui nopeasti, sillä arvovieraan radiokutsulla Air Force One -kulkeva Boeing 747-200-sarjan kone oli laskeutunut Helsinki-Vantaalle vain Puolisen tuntia aiemmin, noin 20:55.

Ensimmäisenä saapui Route Car (suom. reitittäjäauto), joka lähti minuuttia aikaisemmin ajamaan letkan kärjessä Helsinki-Vantaalta. Sen tehtävä on presidentin saattueessa välittää tietoa perässä tuleville. Varsinaisen saattueen kärjessä kulki poliisiauto ja moottoripyöräpoliisi.

The Beast -nimellä (suom. Peto) kutsuttuja Cadillaceja oli saattueessa kaksi identtistä. Molempien keulassa liehuivat USA:n ja Suomen liput. Presidentti Trump ja Melania Trump istuivat jälkimmäisessä. Trump vilkutti Saunalahdentiellä odottaville helsinkiläisille.

Petojen jälkeen tuli Salaisen palvelun Chevrolet-katumaastureita sekä jykevästä Ford 350 -avolavasta tehty komentokeskusauto.

Donald Trumpin The Beast -Cadillac.

Ford 350 -avolavasta tehty komentokeskusauto.

Saattue lipui ripeästi sisään Saunalahdentien portista Valtion vierastalolle johtavalle tienpätkälle.

Portit suljettiin nopeasti, ja paikalle jäi poliisien lisäksi tuimailmeinen amerikkalainen turvamies.

Helikopterin säksätys jäi halkomaan Munkkiniemen rauhaa hetkeksi ja muistuttamaan siitä, että paikalla yöpyy nyt maailman vaikutusvaltaisin mies.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?