Kotimaa

Trump twiittasi tiuhaan Suomen-lennolla: Asiantuntija arvioi, mitä presidentti halusi viesteillään sanoa

Julkaistu:

Huippukokous
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump osaa mediapelata jopa lentokorkeudessa.
Helsinkiin parhaillaan matkalla oleva presidentti Donald Trump tviittasi ahkerasti pohjustaessaan tuloaan historialliseen huippukokoukseen Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa maanantaina.

Kolmessa tviitissä Trump purki mieltään siitä, ettei hänen saavutuksiaan arvosteta, vaikka pärjäisi kuinka hyvin Helsingin huippukokouksessa.

– Matkalla Helsinkiin, Suomeen. Odotan innolla presidentti Putinin tapaamista huomenna. Valitettavasti ei väliä, miten hyvin pärjään huipputapaamisessa, vaikka minulle annettaisiin suuri Moskovan kaupunki rangaistukseksi kaikista Venäjän vuosien mittaan tekemistä synneistä ja pahoista teoista, kuulisin uudelleen kritiikkiä siitä, että se ole tarpeeksi, että minun olisi pitänyt saada Pietari lisäksi! Trump twiittasi.
Viesteissä Trump arvosteli myös jälleen mediaa kansan vihollisena ja Yhdysvaltain demokraatteja, jotka eivät osaa muuta kuin asettua vastahankaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ulkopoliittisen instituutin vanhemmalle tutkijalle Charly Salonius-Pasternakille viestit ovat tuttua Trumpia.

– Pääosin viestit ovat sisäpolitiikkaa, mutta myös muita asioita. Ensinnäkin ne ovat odotusten hallintaa, jota Trumpin piiri on tehnyt jo viikon. Trump on kertonut, ilmoittavansa tapaamisen tavoitteet vasta jälkikäteen. Näin odotusarvo lasketaan mahdollisimman alhaalle, hän sanoo.

IS seuraa Trumpin ja Putinin tapaamista hetki hetkeltä

– Tviitit liittyvät myös tähän pitkään tarinaan valeuutisista, demokraateista ja Venäjän vaaleihin sekaantumisesta. Trump on yrittänyt heittää kahta lintua yhdellä kivellä.


Viitatessaan ”Moskovan mahtavaan kaupunkiin” Trump kehuu lisäksi venäläisiä. Trump kehuu usein ja tässä nähtiin jälleen yksi epäsuora kehu Venäjän suuntaan.

Salonius-Pasternak kehuu Trumpin olevan melko hyvä siinä, miten järjettömilläkin viesteillä harhautetaan huomiota huonoista uutisista. Sellaisia ovat esimerkiksi vierailun alla tulleet uudet tiedot 12 venäläisen syytteeseen asettamisesta Yhdysvaltain vaalikohussa.

Saloniuksen mukaan tviiteistä välittyy myös vahva uhriutumisen tunne. Tämä liityy Trumpiin henkilönä ja tämän persoonaan. Sille ovat tyypillisiä tietyt piirteet, joista yksi selvä ominaisuus on uhriutuminen.

– Kaikki muut sörssivät, eivätkä arvosta asioita joita teen. Se liittyy häneen, ja tapahtuu lähes kaikessa mitä hän tekee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt