CNN vieraili Helsingin bunkkereissa, ”Suomen puolustuksen viimeisessä linjassa” – lajituntemuksessa pikku moka

rac

Julkaistu:

CNN kirjoittaa, että Suomen sijainti ja historiallinen neutraalius ovat työntäneet maan taas valokeilaan.
Uutiskanava CNN on jalkautunut Helsinkiin raportoimaan Donald Trumpin ja Vladimir Putinin huippukokouksesta maanantaina. Kanavan toimittajat Matthew Chance ja Emma Burrows ovat laskeutuneet jopa kaupungin alle kulkeviin luolaverkostoihin, videoraportin perusteella Helsingin Hakaniemessä.

Jos Helsinki joutuisi sotilaallisen hyökkäyksen kohteeksi, koko kaupungin väestö, 640 000 ihmistä, mahtuisi katujen alla piileviin kivisiin bunkkereihin, kertoo CNN viranomaisia siteeraten. Bunkkereissa on raportin mukaan tilaa nukkumapaikoille, muonalle ja sairaalalle.

Raportissa bunkkerirakennelmaa kuvataan dramaattiseen sävyyn ”Suomen puolustuksen viimeiseksi linjaksi”.

Lue lisää: Hakaniemen alla on liikuntahalli, joka muuttuu 72 tunnissa ydinräjähdyksen kestäväksi bunkkeriksi

Karim Peltonen, onnettomuuksien ehkäisyn ja varautumisen johtaja Suomen pelastusalan keskusjärjestöstä (Spek) kertoo CNN:lle, että Suomen on varattava maanpuolustustilanteita varten myös siviileille sopivat tilat.

Spek hallinnoi maanalaista tunneliverkostoa, joka sijaitsee 18 metrin syvyydessä.

CNN on nostanut esiin myös sen, että maan alla on jopa jääkiekkokenttä. Tällaisiakin Suomesta muualta löytyy, mutta tällä kertaa kuviin on osunut amerikkalaisille hivenen oudomman palloilulajin kenttä, salibandykenttä.


Suomi ja Venäjä jakavat pitkän yhteisen rajan ja mailla on myös paljon yhteistä historiaa. CNN kirjoittaa siitä, miten Suomi on onnistunut pysymään itsenäisenä suurvallan naapurimaana.

Kylmän sodan aikana Suomi nähtiin neutraalina. CNN kertoo, että Suomen historiallisella neutraaliudella ja sen sijainnilla Venäjän läheisyydessä oli osuutensa siihen, miksi kylmän sodan ajan huippukokouksia järjestettiin juuri Suomessa.

Kyseiset ominaisuudet ovat jälleen kerran työntäneet Suomen valokeilaan, CNN kirjoittaa.