Geokätköstä löytyi huumeita Joensuussa – poliisi: ”Ei ehkä ole kaikkein järkevin paikka” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Geokätköstä löytyi huumeita Joensuussa – poliisi: ”Ei ehkä ole kaikkein järkevin paikka”

Poliisi arvelee, ettei piilottaja ole tajunnut laittaneensa huumeensa geokätköön.

Kuvan gps-laite ei liity tapaukseen.

15.7.2018 11:25

Lauantaina iltapäivällä Joensuun poliisi sai ilmoituksen geokätköstä löytyneistä huumeista. Geokätköilyharrastaja oli löytänyt Mehtimäen puistoalueella sijaitsevasta geokätköstä pussillisen marihuanaa ja soittanut löydöstään poliisille.

Mehtimäen puistoalue sijaitsee lähellä Ilosaarirockia, ja poliisi arveleekin, että huumeet piilottanut henkilö on Ilosaarirockin kävijä.

– Rokkivieras on varmaan vienyt alueen ulkopuolelle oman jemman. Meillä ei ole tiedossa, kenen pussi on, mutta huumausainerikos siitä on kirjattu, kertoo rikoskomisario Johanna Halttunen.

Halttunen uskoo, ettei kätkijä ole hoksannut piilottaneensa huumeensa geokätköön. Marihuanaa oli piilotettu 15 grammaa.

– Joku on kätkenyt eikä ole tajunnut, että se on geokätköilijän paikka. Tämä on ollut huono sattuma huumeiden piilottajan kannalta, kun on piilottanut huumeensa vahingossa geokätköön, Halttunen miettii.

– Geokätköilyn harrastajia on niin paljon, että huumeiden piilottaminen geokätköön ei ehkä ole kaikkein järkevin paikka.

Halttunen kertoo, että vastaavaa on tapahtunut Joensuussa ennenkin.

– Muistan samanlaisen tapauksen muutaman vuoden takaan, kun geokätköilijä oli löytänyt huumausaineita.

Ilosaarirockissa on Halttusen mukaan kirjattu tänä vuonna vähemmän käyttörikoksia ja huumausainerikoksia kuin aiempina vuosina. Kaikkiaan tähän mennessä on kirjattu 11 käyttörikosta ja kaksi huumausainerikosta, joista toinen on geokätkölöytö.

– Suoritamme siellä alueella huumevalvontaa yhteistyössä Tullin kanssa, mutta tämän enempää ei ole kuitenkaan ollut. Pääasiassa nämä ovat olleet kannabisjuttuja.

– Joinain vuosina on ollut reilua kolmeakymmentäkin huumejuttua, Halttunen sanoo.

Ilosaarirock jatkuu vielä tänään sunnuntaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?