Jari Aarnio pääsee vapaaksi – epäillään yhä rikoksesta: ”Rikosnimikettä en halua kommentoida”

rac

Julkaistu:

Tutkinnanjohtaja ei aio vaatia Aarniota vangittavaksi.
  • Huumepoliisin ex-päällikköä Jari Aarniota epäillään STT:n tietojen mukaan henkirikoksesta Vuosaaren vuoden 2003 palkkamurhajutussa.
  • Epäilynä on, että hän tiesi murhasta etukäteen ja jätti sen estämättä.
  • Jos poliisi tietää murhasta ja jättää sen estämättä, on seurauksena käytännössä elinkautinen vankeusrangaistus murhasta.
  • Jari Aarnio vietti kesää vapaalla jalalla odottamassa hovioikeuden tuomiota muun muassa törkeistä huume- ja virkarikoksista.
Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio pääsee vapaaksi. Tutkinnanjohtaja ei aio vaatia häntä vangittavaksi.
  • Otsikon alla olevalla videolla tapauksen tutkinnanjohtajien kommentit perjantailta.
– En tee vangitsemispäätöstä. Olen tutustunut kuulusteluihin ja esitutkintamateriaaleihin, ja päätynyt siihen, ettei tällaiselle pakkokeinolle ole tutkinnallista tarvetta. Tarkemmin en pysty kommentoimaan, poliisirikospuolen tutkinnanjohtaja, kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto kommentoi Ilta-Sanomille.

– Rikosnimikettä en halua vieläkään kommentoida, Haavisto lisää.

Aarniota epäillään kuitenkin yhä rikoksesta. Epäilyt liittyvät vuonna 2003 tapahtuneeseen palkkamurhaan. Aarnion epäillään tienneen etukäteen murhasta, mutta jättäneen sen estämättä.

Lue lisää: Miehestä löytyi vain muutama veritippa – tällainen on Jari Aarnioon tänään liitetty palkkamurha

Toinen jutussa epäilty on entinen jengijohtaja Keijo Vilhunen. Poliisi vaati eilen häntä vangittavaksi, mutta käräjäoikeus hylkäsi vaatimuksen. Vilhusta epäillään edelleen osallisuudesta murhaan.

Turkkilaissyntyinen Volkan Ünsal murhattiin lokakuussa 2003 Helsingin Vuosaaressa. Murhasta tuomittiin aikanaan neljä miestä. Murhattu Volkan Ünsal oli vienyt kaveriltaan rahaa Tukholman Arlandan lentokentän vuoden 2002 rahakuljetusryöstön saaliista, päässyt todistajansuojeluohjelmaan ja irrottautunut siitä.

Lue lisää: Käräjäoikeus vapautti ex-jengipomo Vilhusen – ei todennäköisiä syitä epäillä vanhasta palkkamurhasta