Kotimaa

Joensuun yökerhopuukotuksista epäillyt miehet jäivät kiinni Jyväskylässä

Julkaistu:

Epäillyt olivat liikkeellä anastetulla pakettiautolla.
Jyväskylän poliisi on ottanut Joensuun yökerhopuukotuksista epäillyt miehet kiinni varhain lauantaiaamuna kello viiden aikaan, Sisä-Suomen poliisi tiedottaa.

– He jäivät kiinni tien päältä, tarkempaa tietoa paikasta ei ole, Rikoskomisario Johanna Halttunen sanoo.

Epäillyt olivat liikenteessä Kontiolahden Kontioniemestä perjantaina anastetulla, Ukrainan rekisterissä olevalla pakettiautolla.

– Auto oli oli ollut etsinnässä, sillä se oli ollut meille ilmoitettu, Halttunen toteaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Epäillyt tekivät Halttusen mukaan vastarintaa kiinnioton yhteydessä. Poliisi käytti tilanteessa voimakeinoja normaalin varustuksensa mukaa, mutta Halttusella ei ole tarkempaa tietoa voimakeinoista.

– Poliisi kirjasi virkamiehen väkivaltainen vastustamisen. Heillä oli tilanteessa mukana kättä pidempää, jolla he uhkasivat poliisia.

Pakettiautossa oli kahden epäillyn lisäksi muta kaksi miestä, joita ei epäillä Ilonassa tapahtuneeseen puukotukseen liittyen. Poliisi tutkii kuitenkin heidän osuuttaan pakomatkaan. Poliisilla ei ole toistaiseksi tarkempia tietoa pakoreitistä.

Poliisin mukaan kukaan sairaalaan viedyistä kolmesta henkilöstä ei ole enää hengenvaarassa. Heidät on leikattu eilen. Uusia loukkaantuneita ei ole ilmoittautunut poliisille.


KAKSI toisilleen tuttua miestä oli alkanut selvitellä välejään tupakkakopissa kello kahden aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä. Paikalle tuli kaksi järjestyksenvalvojaa, joista toinen loukkaantui puukotuksessa vakavasti.

Välejään selvitelleet miehet loukkaantuivat myös vakavasti. Heitä epäillään tapon yrityksestä. Molemmat onnistuivat pakenemaan paikalta. Toisin kuin poliisi aiemmin kertoi, heitä ei toimitettu sairaalaan.

Miehet ovat kotoisin Joensuun seudulta ja heillä molemmilla on poliisin mukaan aiempaa rikostaustaa muun muassa väkivaltarikoksista.

Lue lisää: Joensuun yökerhopuukotus alkoi kahden miehen kiistasta tupakkakopissa – Poliisi: Näin yön tapahtumat etenivät