Kotimaa

Joensuun yökerhopuukotuksista epäillyt miehet jäivät kiinni Jyväskylässä

Julkaistu:

Epäillyt olivat liikkeellä anastetulla pakettiautolla.
Jyväskylän poliisi on ottanut Joensuun yökerhopuukotuksista epäillyt miehet kiinni varhain lauantaiaamuna kello viiden aikaan, Sisä-Suomen poliisi tiedottaa.

– He jäivät kiinni tien päältä, tarkempaa tietoa paikasta ei ole, Rikoskomisario Johanna Halttunen sanoo.

Epäillyt olivat liikenteessä Kontiolahden Kontioniemestä perjantaina anastetulla, Ukrainan rekisterissä olevalla pakettiautolla.

– Auto oli oli ollut etsinnässä, sillä se oli ollut meille ilmoitettu, Halttunen toteaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Epäillyt tekivät Halttusen mukaan vastarintaa kiinnioton yhteydessä. Poliisi käytti tilanteessa voimakeinoja normaalin varustuksensa mukaa, mutta Halttusella ei ole tarkempaa tietoa voimakeinoista.

– Poliisi kirjasi virkamiehen väkivaltainen vastustamisen. Heillä oli tilanteessa mukana kättä pidempää, jolla he uhkasivat poliisia.

Pakettiautossa oli kahden epäillyn lisäksi muta kaksi miestä, joita ei epäillä Ilonassa tapahtuneeseen puukotukseen liittyen. Poliisi tutkii kuitenkin heidän osuuttaan pakomatkaan. Poliisilla ei ole toistaiseksi tarkempia tietoa pakoreitistä.

Poliisin mukaan kukaan sairaalaan viedyistä kolmesta henkilöstä ei ole enää hengenvaarassa. Heidät on leikattu eilen. Uusia loukkaantuneita ei ole ilmoittautunut poliisille.


KAKSI toisilleen tuttua miestä oli alkanut selvitellä välejään tupakkakopissa kello kahden aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä. Paikalle tuli kaksi järjestyksenvalvojaa, joista toinen loukkaantui puukotuksessa vakavasti.

Välejään selvitelleet miehet loukkaantuivat myös vakavasti. Heitä epäillään tapon yrityksestä. Molemmat onnistuivat pakenemaan paikalta. Toisin kuin poliisi aiemmin kertoi, heitä ei toimitettu sairaalaan.

Miehet ovat kotoisin Joensuun seudulta ja heillä molemmilla on poliisin mukaan aiempaa rikostaustaa muun muassa väkivaltarikoksista.

Lue lisää: Joensuun yökerhopuukotus alkoi kahden miehen kiistasta tupakkakopissa – Poliisi: Näin yön tapahtumat etenivät
Tuoreimmat
 1. Juuri nyt
 2. Joukkoampuminen Marylandissa – useita kuollut, ampuja kriittisessä tilassa
  Ulkomaat
 3. Silta-sarjan supertähti tekee elokuvaa Turussa – tilanne Aurajoen rannassa sai miehen hämilleen: ”En ole kokenut vastaavaa missään muussa kaupungissa”
  TV & elokuvat
 4. Salla petti aviomiestään ja tajusi vaietun totuuden: ”Pettäjä on useimmiten tavallinen hyvää tarkoittava ihminen”
  Seksi & Parisuhde
 5. Liikaa puhuva nainen, huumorintajuton mies – miesten ja naisten syyt suhteen päättämiselle ovat hyvin erilaiset
  Seksi & Parisuhde
 6. Jaana Pelkonen ei anna Soinille luottamustaan: ”Tiedän aika vahvasti, että en ole se ainoa”
  Politiikka
 7. Stylisti kertoo, miksi vaatteet näyttävät julkkisten päällä aina hyvältä – meillä muilla on yksi merkittävä puute
  MyStyle
 8. Tunti sitten
 9. Perussuomalaiset panttaa Soini-päätöstä – Leena Meri: Ei luottamusta henkilönä, mutta ei tässä ole henkilöstä kysymys
  Politiikka
 10. Rakkautta & Anarkiaa esittää kohuohjaajan sarjamurhajännärin ja näyttelijä Idris Elban esikoisohjauksen – katso tästä festivaalin tärpit
  TV & elokuvat
 11. Texasilaisen päiväkodin johtaja halusi helpottaa työtään – syyte: huumasi lapset, sitoi turvaistuimiin ja sulki pimeään huoneeseen
  Ulkomaat
 12. Nyt tulee pelottava ilta – suomalaistuomari kutsuttiin Kreikan kuumimpaan otteluun: ”Viimeksi siellä heiluttiin aseen kanssa”
  Eurosarjat
 13. Näytä lisää