Kotimaa

Valkoinen talo: Donald Trump yöpyy Kalastajatorpalla

Julkaistu:

Presidenttipari laskeutuu Helsinki-Vantaalle sunnuntai-iltana.
Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin majapaikka Suomessa on Hilton Helsinki Kalastajatorppa, joka sijaitsee Munkkiniemen kaupunginosassa.

Valkoinen talo vahvisti asian perjantai-iltana julkaisemassaan tiedotteessa, jonka mukaan presidenttipari laskeutuu Helsinki-Vantaan lentoasemalle sunnuntaina kello 21 Suomen aikaa.

Tiedotteessa kerrotaan, että Trumpit lähtevät lentoasemalta matkaan kello 21.10 ja saapuvat Kalastajatorpalle kello 21.30. Hotellin välittömässä läheisyydessä sijaitsee valtion vierastalo, jossa ovat yöpyneet monet valtiovieraat.

Trump tapaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin maanantaina Presidentinlinnassa. Hän on parhaillaan vierailulla Isossa-Britanniassa.


Tasavallan presidentin kanslian mukaan Helsingin huipputapaaminen käynnistyy maanantaina noin kello 13.00, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö ottaa aluksi vastaan Putinin ja sen jälkeen Trumpin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Venäjän ja Yhdysvaltojen presidenttien kahdenkeskinen keskustelu käydään Presidentinlinnan Goottilaisessa salissa. Tämän jälkeen tapaaminen jatkuu laajemmalla kokoonpanolla työlounaalla Peilisalissa.

Laajemmalla kokoonpanolla käytävien keskustelujen päätteeksi Trump ja Putin pitävät yhteisen tiedotustilaisuuden Valtiosalissa. Tämän jälkeen Niinistö tapaa vielä Putinin kahdenkeskisesti Presidentinlinnassa.

Trumpin yöpymisestä Kalastajatorpalla ja saapumisajasta Helsinkiin uutisoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt